Klintorph en poäng från rekord

Han har redan tangerat division 2:s målrekord genom alla tider. Snart har han också tagit fler poäng än någon annan spelare någonsin har gjort i den tredje högsta divisionen i Sverige. - Det vore självklart en väldigt kul grej att göra, säger WIBK:s Christian Klintorph som hittills gjort 94 poäng.

Innebandy2010-03-03 07:30

Det har surrats om det på läktarna och bland spelarna ett bra tag, och inte blev det mindre snack av att han gjorde åtta poäng den senaste matchen. Christian Klintorph är med sina 57 mål och 37 assist (94 poäng) på 20 matcher på väg att få sitt namn med i historieböckerna.
- Nu de senaste matcherna har man väl kollat lite på rekordet, medger Klintorph, 22.

För bra för tvåan
Han är i nuläget en poäng ifrån Mathias Bondesons (IBK Runstens) rekordnotering på 95 poäng från säsongen 06/07. Med två matcher kvar att spela lär inte det rekordet innebära några större problem att slå för poängmaskinen som snittar 4,7 poäng och 2,85 mål per match.
- Jag tycker att det är jättekul för Christians skull att han visar att han är för bra för division 2, säger tränaren Michael Elmér och radarpartnern Peter Hirschman stämmer in i hyllningskören.
- Efter Nykvarnmatchen har han slagit rekordet, definitivt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!