Klintorph på väg till VIBK igen

Det har knappast varit tyst kring Vimmerby IBK på sistone och efter att tränaren Jonas Karlsson fått lämna klubben är VIBK nu återigen nära att plocka in Christian Klintorph. "Det är egentligen inget som fattas", säger Klintorph.

Christian Klintorph är högaktuell för Vimmerby IBK igen.

Christian Klintorph är högaktuell för Vimmerby IBK igen.

Foto: Malin Belfrage

Innebandy2019-08-09 17:09

Den notoriske poänggöraren Christian Klintorph tränade med Vimmerby IBK två gånger tidigare i år och skulle egentligen ha skrivit på för klubben inför den stundande säsongen. Men så blev det inte, utan istället fick han beskedet att det inte fanns någon plats för honom.

– Först fick jag ingen förklaring till varför de inte ville ha mig men sen kom förklaringen att truppen var full och att de skulle satsa på egna talanger istället. Det var tråkigt för jag var taggad som fasen och skulle precis skriva på, säger Christian Klintorph.

Enligt uppgifter till oss har VIBK ändrat sig i frågan och är nu nära att göra klart med Christian Klintorph. Att det pågår diskussioner bekräftas också av båda parter.

– Jag har hört att många spelare och (Michael) Elmér och styrelsen vill att jag ska komma. Men jag har haft en bra dialog med "Micke" (Elmér) och är fortfarande sugen, säger Klintorph.

Vad är det som fattas för att det ska bli klart?

– Det är egentligen ingenting som fattas. Det har bara varit struligt, men jag ska prata med "Micke" nu efter helgen och jag hoppas att vi kan lösa det.

VIBK-tränaren Michael Elmér säger så här om Christian Klintorph:

– Christian finns med bland de namn vi diskuterar och vi har inte stängt truppen än. Han kan bidra väldigt mycket poängmässigt, säger Elmér och fortsätter:

– Det är inget som är klart än och det kan ske förändringar nu under augusti och även efter augusti.

VIBK har annars haft väldigt mycket att stå i de senaste dagarna efter att man sparkat tränaren Jonas Karlsson. Christian Klintorph förklarar hur han ser på allt som hänt:

– Det har ju varit lite struligt nu. Den ena tränaren (Karlsson) tyckte ju att jag var oseriös trots att han inte ens känner mig personligen. Det är tråkigt att behöva läsa en massa goja som sägs om mig, men alla får tycka olika. Jag vet i alla fall vad jag kan på planen och jag har alltid levererat poäng, säger Klintorph och fortsätter:

– VIBK har uppenbarligen något som saknas för att gå upp eftersom de varit på gränsen i flera år nu. Men de är kanske i den fasen att det är dags att gå upp nu. Samtidigt kan det bli åt det andra hållet, att spelare vill lämna för att man inte vill sasta och gå upp. Men det är lite olika vad man tycker och tror. VIBK borde ha en bra chans nu i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!