Klockren första period av VIBK – orkade inte hela vägen

Vimmerby IBK stod upp fantastiskt bra hemma mot topplaget Olofström – i en period. Sen visade gästerna vilken kvalitet man besitter. "Det är häftigt att se hur vi bjuder upp i den första perioden", säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Här har Stella Milton har precis kvitterat för VIBK i den första perioden.

Här har Stella Milton har precis kvitterat för VIBK i den första perioden.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2020-10-10 16:57

VIBK-damerna var minst sagt "underdogs" hemma i sporthallen mot Olofströms IBK under lördagen. Men det var inget som märktes i den första perioden. Bortalaget tog visserligen ledningen i början av matchen, men VIBK försökte och försökte. Till slut kom också utdelningen, när Stella Milton drog in en boll i krysset till 1–1. 

– Vi visste på förhand att vi skulle möta ett riktigt bra lag som har spelare som spelat högre upp. Men första perioden är fantastisk från oss. Sen orkar vi inte riktigt hålla i det och andra perioden blir inte som vi önskar, säger VIBK-tränaren Micael Nilsson. 

Nej, för där rivstartade Olofström och gick upp till en 4–1-ledning efter drygt fyra minuter av perioden. Sedan rann det på och gästerna kunde till slut åka hem med en 9–1-seger. 

undefined
VIBK-tränaren Micael Nilsson instruerar spelarna på bänken.

– Tempot är fruktansvärt högt idag och vi får ingen tid med bollen. Jag kan även tycka att vi bjuder på en del mål, men det beror nog på stressen och tröttheten, menar Nilsson, som ändå fick se mycket positivt av sitt lag.

– Det är häftigt att se hur vi bjuder upp i den första perioden. Det här kan vi verkligen jobba vidare på. Nu är det andra matchen i rad som motståndarnas tränare kommer fram efter matchen och berömmer oss för vårt spel. 

Nilsson ville inte lyfta fram någon specifik spelare, utan berömde hela laget för de första 20 minuterna.

– Det tar vi med oss, avslutar han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!