Lundh: "Inte riktigt på samma våglängd"

Att skyttekungen Tobias Claesson lämnar kan få stora konsekvenser för Rimforsa IF framöver. "Vi respekterar hans beslut, men är inte riktigt på samma våglängd kring varför han väljer att lämna nu", säger Tobias Lundh som är sammankallande i innebandysektionen.

Tobias Lundh är sammankallande i Rimforsa IF:s innebandysektion.

Tobias Lundh är sammankallande i Rimforsa IF:s innebandysektion.

Foto: Lars-Göran Bexell

Innebandy2022-05-20 17:00

På fredagen rapporterade vi om att RIF tappar sin storstjärna Tobias Claesson, som väljer att gå till Bergs IK. Ett beslut som kom överraskande med tanke på att han varit med och fört upp laget i division ett efter många års slit med just det. 

– Vi har haft samtal med Tobias på sistone och även om det är tråkigt att han lämnar så respekterar vi hans beslut och det är inga hard feelings. Det enda som skaver är att vi känner att han fullt ut inte förklarat varför han lämnar. 

På senare år har Claesson haft ett poängsnitt på upp emot fem poäng per match. Att ersätta en spelare av den kalibern blir förstås inte lätt.

– Nej, det blir ett stort tapp för oss. Inte bara hans egenskaper som spelare. Tobias har även ett brett kontaktnät som gjort att vi har kunnat ta in många bra spelare utifrån. Det blir svårare nu.

En annan faktor som kommer påverka Rimforsas debutsäsong i division ett är serieindelningen. Nyligen fick klubben besked om att de inte hamnar i samma serie som andra östgötalag utan tvingas till långa resor.

– Jag har försökt kontakta förbundet kring den frågan, men kommunikationen från deras sida har varit under all kritik. Vad jag förstår är den serieindelning som är lagd inte ett förslag utan redan fastställd. Gäller den kommer det bli en stor utmaning för oss ur många aspekter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!