IBK Svala satsar på damlag: "Nu eller aldrig"

IBK Svalas damlag i innebandy återuppstår i höst. "Det kändes som nu eller aldrig", säger Mörlundaklubbens ordförande Simon Rydén om beslutet.

IBK Svala har anmält ett damlag till seriespel igen efter tre säsonger utan.

IBK Svala har anmält ett damlag till seriespel igen efter tre säsonger utan.

Foto: Ossian Mathiasson

Innebandy2023-08-16 19:00

Senast IBK Svala hade ett damlag i seriespel var säsongen 2019/2020. Nu står det klart att klubben är redo att dra igång ett damlag igen och spela i Division 2 Södra i höst.

– Det känns väldigt kul att kunna ställa ett damlag på benen igen. Det betyder mycket för föreningens framtid att våra unga tjejer har något att sträva efter.

undefined
Simon Rydén gläds åt att IBK Svala får ett damlag i seriespel igen.

Hur har beslutet vuxit fram?

– Tanken uppstod i och med att vi har ett flicklag med 15-16-åriga spelare. Där finns många duktiga spelare, men truppen var för tunn för att få ihop ett lag på egen hand. Då visade några spelare från vårt tidigare damlag intresse för att göra en satsning. De fick i uppdrag av styrelsen att få ihop en trupp på minst 20 spelare. När det löste sig efteranmälde vi ett lag till seriespel och kom med.

Hur ser ledarstaben ut?

– Det som är klart är att Jasmine Enroth blir spelande tränare. Hon är målvakt och en av spelarna som brunnit för att få till det här. Sedan jobbar vi på att hitta en lagledare och andra funktioner kring laget.

Laget har inte kommit igång med träningar än, men seriestarten är inte förrän en bit in i oktober.

– Många av spelarna kombinerar innebandy med fotboll så vi får hitta ett upplägg som passar när säsongerna går ihop.

När det kommer till serieindelningen så kommer inte IBK Svala få möta lokalkonkurrenten Vimmerby IBK.

– Vi får derbymatcher mot Craftstaden B och Sandbäckhult. Annars blir det en del långa resor till Öland, Blekinge och Växjö, men det är tjejerna med på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!