Koponen om klubbvalet: "Tog SM-guld 2019"

På tisdagen blev Vimmerbytjejen Greta Koponen klar för spel i SSL-laget Täby FC. "Det ska bli väldigt roligt. Klubben tog SM-guld 2019 och är ett lag som ofta tar sig till slutspel", säger hon.

Greta Koponen är klar för SSL-laget Täby FC.

Greta Koponen är klar för SSL-laget Täby FC.

Foto: Bildbyrån

Innebandy2022-05-04 17:45

Koponen kommer från en tuff debutsäsong i SSL med bottenlaget Jönköping. Trots att laget hade det motigt så lyckades Greta sätta ett avtryck som uppmärksammades av konkurrenter.

– Under säsongen var jag fullt medveten om att lagen som vi mötte håller ett öga efter tänkbara nyförvärv till kommande säsonger. Det hjälpte att hitta rätt inställning, även till matcherna på slutet då vi inte hade så mycket att spela för som lag, säger Greta Koponen.

Till sist blev det alltså Täby som fastnade för henne och kom med ett kontraktsförslag till kommande säsong som hon nappade på. Den gångna säsongen hade klubben lite av ett mellanår och slutade på tionde plats i serien.

– Täby tog SM-guld så sent som 2019 och brukar vara ett lag som ofta tar sig till slutspel. Det ska bli kul att prova på att spela i ett sådant lag. Det finns flera spelare med landslagsmeriter i truppen. Bland andra kaptenen Lisa Carlsson som är en väldigt duktig spelare.

undefined
Greta Koponen spelar färdigt vårsäsongen med Vimmerby IF.

Flytten till Stockholm är planerad till en bit in i juli månad. Det innebär i sin tur att Koponen kan fullfölja den första halvan av fotbollssäsongen med Vimmerby IF.

– Det känns som en bra lösning. Det har varit kul att spela fotboll med VIF igen. Jag har kommit in i det ganska snabbt. Sedan är det bra för mig att hålla igång fysiskt också som förberedelse till innebandysäsongen.,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!