KRÖNIKA: Stolpskott från avancemang

Ett mål åt fel håll. Vid ställningen 3-3 var Vimmerby IBK:s Jonatan Green ett stolpskott från att sätta matchavgörande 4-3.

Innebandy2016-03-11 21:49

Ett ynka mål. Ett stolpskott. Efter 22 spelade omgångar. I en fullständigt proppfull idrottshall fick vi uppleva idrott när den är som allra vackrast. Det började med en inramning som skickade ilningar genom hela kroppen. Det avslutades med svallande, om än vitt skilda, känslor. Däremellan bjöds vi på precis alla gastkramande delikatesser du bara kan tänka dig.

Jag sa på förhand att VIBK:s rutinskulle komma att fälla avgörandet. Och visst blev det rutinen som stod där som segrare till slut. Men inte Vimmerbys. I Hovslätt spelar nämligen en herre vid namn Adam Fransson. Han är back, 29 år gammal och var fullständigt lysande i går. Han avgjorde matchen genom att prickskjuta in 4-3 från 30 meter i ett tomt VIBK-mål och dirigerade sitt manskap på ett sätt som i alla fall inte jag har sett på den här nivån tidigare. Adam Fransson spelade i landslaget för två år sedan och har dessutom ungefär en miljon SSL-matcher på kontot. Han har rutin så det svämmar över. Ändå stod han där mitt på plan efter matchen, med tårar i ögonen och var så innerligt lycklig över att ha fört upp moderklubben i division ett.

Mitt i glädjeruset och firandet med lagkamrater och tillresta supportrar ägnade Adam Fransson sina motståndare många tankar. Varma och innerliga tankar.
"Jag lider med Vimmerby. De gör en så bra match och har kvaliteter som gör att de verkligen hade varit värda en plats i ettan. Och den här publiken. Ja, det är faktiskt trist".
Ord som VIBK kanske inte kan ta till sig just i denna stund. Men ord som man ändå ska ta med sig.

För Vimmerby IBK:s spelare, ledare och fans är det självklart helt omöjligt att i denna stund ägna nästa säsong en endaste tanke. Förmodligen vill de flesta bara lägga klubban på hyllan och jämna Vimmerby idrottshall med marken. Men avslutningen på den här säsongen visar ändå att man har en fantastisk grund för spel på högre nivåer. Man har spelarna, man har organisationen och man har vunnit tillbaka publiken.
Ett ynka mål. Jag vet. Men sträck på er VIBK. Snart är det höst igen. Då står ni där och är bara några månader från avancemang till division ett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!