Kronstrand: "Häftig känsla att kliva in med landslagströjan"

Trots dubbla förluster i U19-landskamperna mot Finland hade Vimmerbykillen Vilgot Kronstrand en hel del att glädja sig åt. Bland annat ett mål i landslagsdebuten.

Vilgot Kronstrand gjorde mål i sin landslagsdebut.

Vilgot Kronstrand gjorde mål i sin landslagsdebut.

Foto: Privat

Innebandy2024-09-09 17:15

Inmarsch till dunkande musik i ett nedsläckt IFU Arena i Uppsala tillsammans med knattespelare som maskotar. Inramningen gick inte att klaga på när Vilgot Kronstrand gjorde sin landslagsdebut i dubbla U19-landskamper mot Finland.

– Det var verkligen en häftig känsla att kliva in där med landslagströjan på och sjunga nationalsången, sa 17-åringen som tog plats som center i förstafemman i fredagens match.

Där var Sverige länge i underläge, men var på väg att göra en stark upphämtning. Kronstrand själv bidrog med reduceringen till 6–4 i matchen som Finland till slut vann med 6–5.

Vad säger du om ditt första landslagsmål?

– Det var stort att få göra mål i debuten förstås. Själva målet var inte så avancerat. Jag stod på bortre stolpen och petade in en retur. 

I lördagens match fick Kronstrand kliva ned och spela back, men fick fortsatt förtroende i powerplay. Där bidrog han med en assist till den svenska reduceringen till 2–1 tidigt i matchen. Finland drog dock ifrån och vann med klara 8–5.

– Det är två bra matcher med högt tempo och hårt duellspel. Tyvärr är Finland lite vassare på att vinna loss andrabollarna och ta tillvara på sina lägen. 

Vill det sig väl blir det nya landskamper för Vimmerbykillen i mitten av oktober då Euro Floorball Tour avgörs i Finland.

Innan dess får han dock fokusera på seriepremiären i Allsvenskan med Hovslätt som är en dryg vecka bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!