"Kul att se hur vi står upp mot tuffare motstånd"

En rejäl utmaning. Det väntar Vimmerby IBK i onsdagens kvartsfinal i Smålandscupen borta mot Craftstaden. "Det är alltid kul att få en värdemätare mot ett allsvenskt lag", säger VIBK-målvakten Emelie Andersson.

Emelie Andersson ser fram emot att VIBK ska få mäta sina krafter mot allsvenska Craftstaden i Smålandscupen.

Emelie Andersson ser fram emot att VIBK ska få mäta sina krafter mot allsvenska Craftstaden i Smålandscupen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-12-01 09:00

Med två raka segrar i ryggen är det ett formstarkt VIBK som tar sig an en helt annan utmaning. Emelie Andersson är ny i klubben den här säsongen och ser fram emot att möta det allsvenska laget.

– Det är alltid roligt att möta så tufft motstånd som möjligt. Senast när vi vann mot Ryd borta hade vi mycket boll och det blev svårt för mig som målvakt när de bara hade sporadiska chanser. Nu lär det bli en helt annan matchbild och mycket mer att göra för den som står och försvaret som helhet, säger Emelie Andersson.

Hon har delat på målvaktssysslan i VIBK med Wilma Djurstedt under säsongen och är nöjd med samarbetet de har.

– Vi har inte fått besked om vem som ska stå än, men oavsett vem det blir så har vi ett gott snack mellan oss och peppar varandra. 

Craftstaden ligger åtta i Allsvenskan Södra med nio poäng inspelade på åtta matcher. VIBK-tränaren Micael Nilsson är också spänd på hur hans lag ska hantera motståndet.

– Vi kan utgå ifrån att de spelar med ett mycket högre tempo än oss och att det blir stor skillnad på det fysiska spelet mot vad vi är vana vid. All press ligger på dem så vi kan slå ur underläge. Det finns inget att tveka på utan det är bara att ge järnet, säger han.

VIBK har hela truppen tillgänglig och har Emma Sjökvist i målform med sex fullträffar i de två senaste matcherna. Det återstår att se om de kan störa Craftstaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!