Kvartett klar för Rimforsa – värvar brödrapar från Vimmerby

Under måndagen presenterade Rimforsa en ny kvartett som kommer att öka deras chanser i division två betänkligt. – Framför allt är det bra personer, säger tränaren Sebastian Claesson.

Nu är det klart att Ricky Gustafsson lämnar Vimmerby IBK för spel i Rimforsa IF. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Nu är det klart att Ricky Gustafsson lämnar Vimmerby IBK för spel i Rimforsa IF. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Foto:

Innebandy2017-08-28 14:19

Namnen det rör sig om är, från Vimmerby IBK, Robin och Ricky Gustafsson. Brödraduon lämnar alltså VIBK för att fortsätta sin innebandykarriär i Östergötland.

Redan för två veckor sedan kunde vår tidning berätta att Ricky var på väg till RIF, efter att han erbjudits att träna med VIBK:s juniorlag. Något som inte var aktuellt.

Efter att ha känt på det hos Rimforsa ytterligare några gånger är kontraktet påskrivet. Och brorsan gör honom sällskap.
– De verkar vara två bra gubbar som kommer att passa in bra hos oss. De känner ju Hasse Karlsson (en av två tränare i Rimforsa) sedan tidigare, så det finns en koppling, säger Sebastian Claesson.

Det tredje – och kanske tyngsta – nyförvärvet är Mikael Karlsson, som efter elva år på vift, är tillbaka i moderklubben. De senaste säsongerna har den 29-årige poängmaskinen spottat in poäng för Linköping Legends i division två. Han och sambon har köpt hus i Rimforsa och Karlsson, som startat eget företag, kommer att vara med i den mån han hinner.
– Såklart jäkligt kul att Mikael väljer att spela hos oss igen, vi har ett ganska ungt lag så hans rutin blir viktig, säger Claesson.

Den bil som pendlar från Linköping kommer att få ett nytt ansikte i baksätet. Det handlar om Filip Tolf, en 24-årig back som kritat på för Rimforsa. Tolf, med erfarenheter från division ett-spel, har haft ett uppehåll från innebandyn men återfått suget.
– Spännande spelare. Som sagt, det känns som att det är fyra kanonkillar att få in i truppen. Det som är extra roligt är att spelare hör av sig och vill komma till oss, det visar på att vi har en bra stämning och ett gott rykte, säger Sebastian Claesson.

Som just nu förfogar över en 35 man stor trupp.
– Vi har lyft upp en del juniorer som ingår där. Vi kommer att ha ett lag i tvåan och ett i fyran, men inget uttalat juniorlag, avslutar Claesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!