Laddat toppderby för VIBK: "Gäller spela fysiskt"

Ett derby är alltid laddat. Visst blir det också en extra krydda när båda lagen är med i toppen. Så är det för Vimmerby IBK och Westerviks IBK, som möts på lördag. "Det gäller att hålla dem borta från vår box", säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Lagkaptenen Tess Fridh har en viktig roll i VIBK.

Lagkaptenen Tess Fridh har en viktig roll i VIBK.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2023-01-14 06:30

Vimmerby IBK och Westerviks IBK möttes i damernas division 2 tidigt in på säsongen. Då vann WIBK med 6–3, på sin hemmaplan.

– Hade den matchen fortgått i ytterligare en period så vet i sjutton om vi inte hade kommit ikapp. Vi åkte ändå ifrån den matchen med gott självförtroende, säger VIBK:s tränare Micael Nilsson.

Efter den matchen förlorade VIBK ytterligare en. Därefter har man gått rent och tagit sex raka segrar. Inför lördagens match i Vimmerby idrottshall toppar man den haltande tabellen. Westervik ligger två poäng bakom, med två matcher färre spelade.

– Det är alltid trevligt med derbymatcher och visst blir det extra roligt när vi båda är med och slåss där uppe i toppen, säger Nilsson.

Vad behöver ni se upp med hos WIBK?

– De anfaller mycket och med hög fart. De slänger in bollar på kassen och är där och hugger och river, så det gäller att vi spelar fysiskt och håller dem borta från vår box.

Hur ser det ut i truppen?

– I nuläget ställer vi upp med allt vi har.

VIBK:s lag:

Målvakter: Wilma Djurstedt (Ida Nyman).

Förstaline: Minea Snickars, Stella Milton - Sofia Söderlund, Alva Gustafsson, Nelly Passmark.

Andraline: Ammelie Lennström, Wilma Nilsson - Tess Fridh, Emmy Karlsson, Emma Sjökvist.

Tredjeline: Allis Nilsson, Amelia Rosenlund - Olivia Alexandersson, Martyna Przezlo/Hilma Karlsson, Freya Sjöberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!