Guldläge för Rimforsa efter sanslösa 33 mål

33–3. Tre spelare med över tio poäng. Snacka om att Rimforsa var heta på fredagskvällen. "Vi såg chansen att bättra på målskillnaden och det lyckades verkligen", säger RIF-tränaren Victor Sandborg.

Rimforsas lag som tvålade till Mjölby hemma med 33-3.

Rimforsas lag som tvålade till Mjölby hemma med 33-3.

Foto: Tobias Lundh

Innebandy2023-03-10 21:29

Rimforsa är på väg mot serieseger för andra säsongen i följd. Efter förkrossande 33–3 hemma mot tabelljumbon Mjölby leder de med två poäng och passade även på att skaffa sig bättre målskillnad än tvåan Linköpings AIS.

– Vi har verkligen skaffat oss ett bra utgångsläge nu. Vi hade 23 plusmål att ta in på Linköping innan matchen och jag hade på känn att vi skulle lyckas.

Fredagens match blev alltså ett riktigt målkalas. Trots de stora siffrorna är det ändå inte riktigt rekord för RIF. Förra säsongen vann de med ännu större marginal.

– Vi gjorde 36–0 mot IBK Succé då. Men det är starkt ändå. Det är inte lätt att göra över 30 mål oavsett vilka man möter.

Flest poäng stod Marcus Karlsson för med sina fyra mål och sju assist. Kim Thörnqvist (7+3) och Arvid Borell (3+7) kom också upp i tio poäng.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Oscar Hellenberg 5, Daniel Karlsson 4, Victor Juslin 2, Niklas Sandborg 2, Simon Sverre 2, Anton Söderback 2, Jonas Karlsson och Petter Melkersson.

– Det går bara att ge ett stort plus till hela laget för insatsen.

I sista omgången väntar Solfjäderstadens B-lag på bortaplan. Då räcker det sannolikt med en poäng för att ta hem seriesegern.

– Vi vann med 8–6 hemma mot dem i höstas. Det är lika bra att gå för tre poäng och se till att vi kommer tillbaka till division två där vi hör hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!