Imponerande seger: "Starkt att reda ut det"

Vimmerby IBK var illa ute borta mot Mörbylånga, men lyckades ta sig samman och vinna med 4–2. "Det var starkt gjort av tjejerna att resa sig och reda ut det", sa tränaren Micael Nilsson.

Amanda Anemyr gjorde 4-2-målet och var en av Vimmerbys bästa spelare mot Mörbylånga.

Amanda Anemyr gjorde 4-2-målet och var en av Vimmerbys bästa spelare mot Mörbylånga.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-12-11 18:46

Vimmerbytjejerna fick en bra start i bortamatchen på Öland. Emma Sjökvist gjorde comeback i laget och behövde inte många minuter på sig för att göra sitt första mål, framspelad av Emmy Karlsson. 20 sekunder före periodens slut kom även 2–0 för VIBK.

– Det var Alva Gustafsson som petade in en retur där och målet kom väldigt lägligt kändes det som då.

I andra reducerade hemmalaget till 2–1 och fick matchen mer dit de ville.

– Vi blev lite bekväma och väl passiva i andra och slutade springa och ta jobbet. Vi fick slita hårt i närkamperna när Mörbylånga klev fram med sitt fysiska spel.

Kvitteringen till 2–2 i mitten av tredje perioden kom därför inte helt överraskande. Målet var den tändvätska som Vimmerbytjejerna behövde.

undefined
Sofia Söderlund, Vimmerby IBK

De studsade snabbt tillbaka och återtog ledningen via ett snyggt mål av Sofia Söderlund efter förarbete av Nelly Passmark. Minuterna från slutet kom även förlösande 4–2 efter ett mäktigt backskott av Amanda Anemyr.

– Det var starkt gjort av laget att resa sig så starkt i ett pressat läge. Extra kul var det att se spelet på slutet när vi behöll kylan och hittade längd i våra anfall och lät tiden gå, sa Micael Nilsson som berömde hela laget och valde att lyfta fram ett par spelare lite extra.

– Minea Snickars gör en bra match och likaså backen Amanda Anemyr. Freja Sjöberg gjorde det också bra i en ny formation med Tess Fridh och Emma Sjökvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!