Lägger ner herrlaget – hade bara åtta spelare: "Oundvikligt"

Nej. Det blir ingen herrinnebandy i Mariannelund den kommande säsongen. – Med nuvarande förutsättningar är det omöjligt att köra vidare, säger Anders Ingvarsson.

HM IS lägger ner sitt herrlag i innebandy. Foto: TT

HM IS lägger ner sitt herrlag i innebandy. Foto: TT

Foto:

Innebandy2017-06-22 12:00

I slutet av 2015 tvingades HM IS dra sig ur division tre mitt under pågående säsong på grund av spelarbrist.

I höstas gjordes det en nystart i division fyra. Men ganska tidigt stod det klart att det skulle bli ytterligare en jobbig säsong för HM IS.
– Truppen var helt enkelt för tunn. Vi tappade några spelare av olika anledningar, och till vissa matcher var det jättesvårt att få ihop tillräckligt med folk, säger Anders Ingvarsson i innebandysektionen.

Nu står det klart att herrlaget läggs ner. Åtminstone tills vidare.
– Det var ett tråkigt men oundvikligt beslut. Vi ville inte utsätta våra spelare för ännu en jobbig säsong.

Hur många hade tackat ja till en fortsättning?
– Åtta stycken. Och vi anser att det krävs 15-17 spelare för att det ska gå runt en hel säsong. Man måste räkna med att det alltid är några som saknas.

HM IS hade tre-fyra ungdomsspelare som var intresserade av att spela seniorinnebandy. Det sätter dock förbundets nya åldersregel stopp för.
– Jag säger inte att vi står och faller med det. Men självklart hade det sett bättre ut om tolv spelare varit klara för nästa säsong istället för åtta. Då hade vi förmodligen kämpat lite till.

Mitt i all besvikelse säger Anders Ingvarsson att det känns skönt att ha tagit ett tidigt beslut.
– Vi ville inte dra ut på det för länge. Det finns även en ekonomisk aspekt i det hela. När vi tvingades dra oss ur serien 2015 åkte föreningen på en tung ekonomisk smäll. Vi fick betala en straffavgift och resekostnader på cirka 30 000-40 000 kronor. Där ville vi inte hamna igen, säger Ingvarsson.

Hur ser du på framtiden?
– Man kan bara hoppas att det kommer ut något positivt av det här. Tanken är att vi ska bedriva någon form av motionsinnebandy en gång i veckan. På ungdomssidan har vi ett lag i seriespel (P03-05).
Sedan tidigare är det klart att Alexander Pettersson och Simon Nilsson fortsätter sina innebandykarriärer i Vimmerby IBK.

Efter beslutet att herrlaget läggs ner har även Jimmy Risberg och Alexander Larsson bytt klubb. De kommer att spela i Eksjö den kommande säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!