Vaskar om i formationerna – Lagkaptenen hoppas på spel

När Vimmerby IBK tar emot Solfjäderstaden hemma på fredagen ser lagkaptenen Victor Wall ut att vara redo för spel igen. Dessutom väljer tränaren Michael Elmér att vaska om i femmorna.

Victor Wall ser ut att vara redo för spel igen när VIBK tar emot Solfjäderstaden hemma på fredagen.

Victor Wall ser ut att vara redo för spel igen när VIBK tar emot Solfjäderstaden hemma på fredagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-10-21 19:00

Victor Wall har missat de fyra inledande omgångarna på grund av en sträckning i baksida lår.

– Nu har jag tränat lite lättare förra veckan och kört för fullt den här. Jag tror och hoppas på spel mot Solfjäderstaden, säger Victor Wall.

Hur har det varit att se de första matcherna från sidan?

– Det har varit irriterande att stå vid sidan om och se oss inte prestera särskilt väl och inte kunna göra något åt det. 

Michael Elmér räknar också med att Wall kan spela och har en ny formation på gång åt honom.

– Han och Jonatan Green kommer få Jonas Friberg som tredje länk i kedjan och sedan är Johan Carlsson tillbaka som back i den formationen, säger Elmér som även släpper fram lite yngre förmågor i tredjeformationen.

– Edijs Senbergs och Karl Hjelmland gjorde det bra i B-lagsmatchen förra helgen och går in i tredjefemman. Sedan får vi se hur vi matchar laget och går på två eller tre femmor.

VIBK hade spelledigt förra helgen och har hunnit lägga en del fokus på försvarsspelet som varit lagets akilleshäl så här långt.

– Jag vill se att vi är mer aggressiva i vårt försvarsspel över hela planen. Vi kan inte fortsätta att släppa in så mycket mål.

Ett avbräck inför matchen är att målvakten Jesper Ahlfeldt är sjuk och inte tillgänglig. Patrik Karlsson spelar därmed från start.

Fotnot: Matchen sänds på www.vimmerbytidning.se från 19.25 på fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!