Henrik Milton blir klubbchef för Kalmarsund

Vimmerbysonen Henrik Milton presenterades på tisdagen som ny klubbchef för SSL-klubben FBC Kalmarsund. "Jag är smickrad och glad över att ha fått frågan och taggad på uppgiften", säger Milton.

Henrik Milton började som materialare i FBC Kalmarsund för fyra år sedan är får nu rollen som klubbchef.

Henrik Milton började som materialare i FBC Kalmarsund för fyra år sedan är får nu rollen som klubbchef.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-02-13 15:12

Milton har tidigare haft roller som materialare, assisterande tränare och team manager. Nu kommer han ta klivet upp i organisationen och ta ansvaret som klubbchef.

– Efter att ha varit i klubben i fyra år känner till hur föreningen jobbar och vilka bra personer det finns i klubben. Därför känner jag mig trygg i att ta mig an den här uppgiften, säger Milton.

Vad innebär rollen som klubbchef?

– Att man har ett övergripande ansvar för förenings verksamhet. Stora delar handlar om att jobba med marknad och event och skapa de bästa förutsättningarna för klubben. Vi kommer även ha en sportgrupp där jag är med på ett hörn, men det är inte sportsliga frågor som jag kommer jobba med i första hand.

Milton har tidigare varit platschef på V-Tab i Vimmerby, men har nu sagt upp sin tjänst där och är redo att jobba heltid för FBC Kalmarsund från den 8:e maj.

– Det har varit det tuffaste i beslutet att lämna företaget som jag jobbat för i 15 år och kollegorna där. Sedan är det klar att familjesituationen underlättas av att jag slipper pendla till Vimmerby framöver. Med både en treåring och en ettåring i familjen gör det stor skillnad.

SSL-klubben har haft en turbulent säsong där ekonomin inte varit den bästa.

– Jag är medveten om det och vi har ett tufft jobb framför oss att vända på det. Samtidigt så sporras jag av utmaningen som det innebär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!