Utvecklande år för Edijs i VIBK

Ett lärorikt år. Både på och utanför planen. Så summerar Edijs Senbergs säsongen i Vimmerby IBK. "Jag har lärt mig att tänka och agera fortare på planen", säger han.

Edijs Senbergs har lämnat Vimmerby IBK efter en lärorik säsong.

Edijs Senbergs har lämnat Vimmerby IBK efter en lärorik säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-06-20 12:00

18-åringen från Lettland kom till Vimmerby i höstas och har gått andra året på Samhällsprogrammet på Vimmerby Gymnasium.

– Det var lite kämpigt att ha lektioner på svenska i början, men jag lärde mig mer av språket under året. Sedan har jag lärt känna många vänner i skolan.

Största anledningen till att han sökte sig till Vimmerby var att han ville utveckla sig som innebandyspelare. 

– Jag har tränat och spelat med VIBK under säsongen och lärt mig mycket. Det var lätt att komma in i laget och lära känna spelarna. 

Vad har du utvecklat mest i ditt spel?

– Jag har lärt mig att tänka och agera fortare ute på planen. Det är det stora skillnaden att spela på den här nivån att allt går så mycket snabbare.

Under säsongen har Edijs fått chansen att känna på spel i division ett lite, men har mestadels spelat i B-laget i division fyra. Där stod han för 26 mål och 13 assist på 11 matcher.

– Det är bra statistik, men samtidigt är nivån i division fyra inte så hög. Skillnaden mot division ett är väldigt stor. Flera av lagen som Vimmerby mötte där var mycket bättre än jag hade kunnat ana.

I slutet av förra veckan lämnade han Vimmerby, men det finns en plan på att komma tillbaka till Sverige till hösten.

– Jag och en lagkamrat från Lettland kommer nog att åka till Uppsala och spela med Storvretas juniorlag. Vår lettiska klubb har ett samarbete med Storvreta och det vore kul om det blev så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!