Ledbergs superduo för bra för VIBK: "Klickar bra"

Noop. Vimmerby IBK kunde till slut inte matcha seriefavoriten Ledberg i premiären. Mycket på grund av duon ni ser på bilden: Adam Zetterström och Adam Wastesson. "De har riktig spetskompetens", sa VIBK-tränaren Michael Elmér efter förlusten (11–3).

Ledbergs Adam Zetterström och Adam Wastesson skapade enorma problem för Vimmerby IBK i premiären.

Ledbergs Adam Zetterström och Adam Wastesson skapade enorma problem för Vimmerby IBK i premiären.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2021-09-17 22:30

Vimmerby var förvarnat. De visste att Ledberg hade en vass förstaformation. Och jo...det visade sig stämma till punkt och pricka. Gästernas förstakedja med Wastesson, Zetterström och Filip Lingmerth var den stora skillnaden mellan lagen – och också den stora behållningen i premiären. 

– Det gick bra, sa de båda Adam lugnt och sansat en stund efter slutsignalen. 

Inte mer än så, typ. Trots mängder av mål och assist från deras sida och en prestation som verkligen stack ut, var de ändå inte helt nöjda. 

– Vi missar alldeles för mycket. Vi skapar otroligt mycket chanser och måste göra fler mål, säger Adam Zetterström och tittar ner i golvet. 

Efter en stund kommer han till viss insikt och inser att det trots allt var ganska bra.  

– Visst, vi gör elva mål och vår femma gör många mål. 

Tillsammans stod de båda för sex mål. Adam Wastesson hade dessutom sex assist. 

– Det får man vara hyfsat nöjd med, sa han. 

Att döma av klapp-klapp-spelet de visade upp kunde man lätt tro att de hade spelat ihop i många år. Så är icke fallet. Det är första säsongen tillsammans. 

– Ibland klickar det. Det blir så när man tänker innebandy på ungefär samma sätt. 

Vimmerbytränaren Michael Elmér var som så många andra imponerad av dem:

– Vi kan tycka att Green (Jonatan) och Wall (Victor) är viktiga för vårt lag, så är Wastesson och Zetterström deras stjärnspelare. 

undefined
Michael Elmérs Vimmerby IBK föll med 3-11.

Trots den stora förlusten (exakt samma när lagen möttes förra säsongen) så hängde VIBK med bra i två perioder. Vimmerby hade också ledningen i matchen i början efter att Jonatan Green tidigt kvitterat till 1–1 och där sedan Adrian Brorsson fyllde på med 2–1.

undefined
Adrian Brorsson gjorde 2-1 för VIBK i den första perioden, men gästerna kom tillbaka starkt.

Ett kontringsstarkt Ledberg vände och hade med sig 3–2 in i första periodvilan. Vimmerby höll någorlunda jämna steg med gästerna även i mittperioden och hade ordentligt häng efter Ricky Gustafssons snygga reducering till 3–5.

– Det är inte så vanligt att jag gör mål och jag tror att det här var mitt första i division ett. Tyvärr kom vi inte närmare än så. Ledberg var jäkligt bra, sa kapten Gustafsson. 

 Vimmerby var också ytterst nära att göra 4–5 i spel tre mot fem (!) då Jonatan Green hade lekstuga i offensiv zon. 

– Green gjorde det otroligt bra, synd att inte skottet gick i mål. Istället satte de 6–3 i slutet av andra, säger Elmér och fortsätter:

– Jag tycker att vi kan kvittera ut ett bra betyg första 35 minuterna, möjligtvis 40 minuter. Sen är det påtagligt att vi tröttnar i sista och de tar över mer och mer. De får också några mål i början av tredje och då gör luften ur oss lite. 

Till slut rann det iväg till hela 11–3, där Ledberg med sitt snabba spel och ständiga positionsbyten straffade Vimmerby hårt. 

– I en sån här match och mot sånt här bra motstånd krävs att man har stolpe in. Det hade inte vi. Nu är det bara att försöka borsta av den här förlusten så snabbt som möjligt och fokusera mot nästa matcher. 

Kisabördige Marcus Holmertz och nybliven tränare i Ledberg, var nöjd efteråt:

– Det är såklart bra att göra elva mål, men visst borde vi ha gjort några fler. Sen var det lite lurigt där ett tag innan vi ryckte ifrån i sista perioden. Det var roligt att se att de äldre i Vimmerby fortfarande håller så bra nivå. 

Michael Elmér plussade målvakten Patrik Karlsson och comebackande Johan Carlsson lite extra.

VIBK–Ledberg 3–11

Första perioden: (02:34) 0-1 William Dahl, (05:48) 1-1 Jonatan Green, (06:44) 2-1 Adrian Brorsson (Mattias Zeilon), (13:13) 2-2 Adam Zetterström, (15:30) 2-3 Adam Wastesson.

Andra perioden: (06:35) 2-4 Adam Zetterström, (12:38) 2-5 Max Johnson, (15:17) 3-5 Ricky Gustafsson (Jonatan Green), (18:44) 3-6 Adam Zetterström. 

Tredje perioden: (00:20) 3-7 Timmy Lindkvist, (03:39) 3-8 Erik Stenqvist, (06:38) 3-9 Adam Wastesson, (08:35) 3-10 Max Johnson, (12:44) 3-11 Adam Wastesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!