Lennström efter kanoninsatsen: "Moralen är magisk"

Vimmerby IBK:s form är magisk. Borta mot Olofström blev det seger med 9–6 efter en spännande avslutning. – Fortsätter vi så här kan det räcka väldigt långt, säger tränaren Mathias Lennström.

Anton Isaksson (längst till höger) var på spelhumör borta mot Olofström

Anton Isaksson (längst till höger) var på spelhumör borta mot Olofström

Foto: Ossian Mathiasson

Innebandy2017-01-27 21:24

Vimmerby körde fullständigt över Olofström i höstens målkalas – seger 18–5.
Några liknande siffror blev det inte när drabbades samman i Blekinge under fredagskvällen.

Vimmerby ledde inför slutperioden med 6–4 men suveräna serieledaren Olofström kom ikapp till 6–6 innan Jonas Elofsson skickade in 7–6.
– Det var en svår match med ett ställningskrig som varade länge. Vi tappade lite i andra perioden när de gick ifrån till 4–2 men sedan tog vin över helt och hållet – vi spelade med ett stort självförtroende, vågade och ville mycket. Det gav oss en bra känsla inför tredje perioden men då blev det lite nervöst och det kändes som att vi blev tagna av stundens allvar. Det måste ha varit en jobbig match att spela rent mentalt, säger Mathias Lennström.

Vid ställningen 7–6 drog Vimmerby på sig en utvisning men det löste de försvarinriktade spelarna på ett galant sätt.

Sedan skickade Jonas Elofsson in 8–6 i öppen kasse och halvminuten senare gjorde Kim Karlsson samma sak när han fastställde slutresultatet till 9–6.
– Vi var lite vassare och krigade till oss den här segern. Moralen är helt magisk, vi kämpar varnadra och som lag har vi blivit mycket starkare på sistone. Det är krig på varje träning, alla vill detta till 100 procent.
Efter den meriterande segern har Vimmerby fyra poäng upp till den åtråvärda andraplatsen som betyder uppflyttning till division 1.

Just nu leder Jönköping IBK Ungdom serien på 36 poäng, Olofström är tvåa (35 poäng), Vetlanda trea (31 och en match mindre spelad) och Vimmerby fyra (30).

Hur långt kan detta räcka?
– Fortsätter vi så här kan det räcka väldigt långt. Vi måste ha samma gnista i varje match och på varje träning. Det finns alltid en liten risk när man spelar sådana här matcher med kniven mot strupen och det är att man kan slappna av någon gång, säger Mathias Lennström.

Bäst i Vimmerby var Johan Carlsson som hoppade in som back efter halva matchen och Anton Isaksson – en spelare som Lennström vill hålla fram.
– Han kämpade och slet, det är en helt annan spelare än vad han har varit tidigare. Riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!