Lennström till VIBK

Årets mest väntade värvning är ett faktum. Målkungen Mathias Lennström är tillbaka i moderklubben Vimmerby IBK efter ett år i Färjestaden. Kontraktet skrevs under på torsdagsförmiddagen. - Nu känns det som att jag kommer avsluta karriären i Vimmerby, men man ska aldrig säga aldrig, säger Mathias Lennström och skrattar.

Målsprutan Mathias Lennström är tillbaka i VIBK efter en sejour i Färjestadens IBK. Lennström hoppas kunna bidra både genom mål och glädje i omklädningsrummet. Foto: Magnus Strömsten

Målsprutan Mathias Lennström är tillbaka i VIBK efter en sejour i Färjestadens IBK. Lennström hoppas kunna bidra både genom mål och glädje i omklädningsrummet. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2008-07-25 06:33

Mathias Lennström har varit lite av en flyttfågel under sin innebandykarriär. Men det har alltid slutat på samma sätt - med en återgång till Vimmerby IBK. Så blev det efter en tid i Jönköping, RBK Göteborg och nu också efter en misslyckad säsong i Superliganklubben Färjestadens IBK. Speltiden blev mycket begränsad för VIBK-produkten - som också fick se FIBK ramla ur Superligan.
- Det var inget vidare. Men jag ångrar ändå inte att jag var där en säsong, innebandymässigt var det ju inte så roligt, men det var ett skönt gäng, berättar Lennström.
När beslutet att flytta hem till Vimmerby väl fattades var valet att fortsätta karriären i moderklubben inte alls svårt.
- Det var självklart. Så gammal är jag inte att jag behöver sluta än, säger Lennström, som fyller 29 senare i år, och skrattar.
Måltjuven, som är känd för att skjuta i alla möjliga och omöjliga lägen, blir givetvis en fin förstärkning för Vimmerby. Men han kommer hem till en förening som inte längre tillhör Sverigeeliten - utan får ta nya tag i division två.
- Jag tror att det kan bli bra och att vi ska kunna vara med i toppen, men det är svårt att säga när jag inte vet något om de andra lagen. Vi har en bra blandning av äldre och yngre spelare i truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!