Libktränaren: "Hoppas att domarna kan stämpla in också"

Det var en förlust som gjorde ont, men David Gillek såg redan fram emot nästa möte. "Det här är inte över", sa Libktränaren.

David Gillek.

David Gillek.

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2021-03-21 13:19

Det hade gått lite tid och han hade gjort sitt bästa för att i alla fall bli av med den värsta besvikelsen efter avgörandet i Sporthallen. Libk hade 4–2, men föll efter förlängning med 4–5 och uppförsbacken i slutspelet blev ännu brantare. Efter två inledande vinster är det nu klar fördel Kalmarsund i heta SM-kvartsfinalen.

David Gillek hymlade inte om det, men sa också:

– Det här är inte över. Jag har varit med förr och både lett med 3–1 och torskat och legat under med 0–2 och vänt. Så det är inget som vi fokuserar på. Det är bara nästa match som gäller. Jag tyckte att vi var mycket bättre och förtjänade att vinna, men det spelade ju ingen roll när vi inte gjorde det.

Han gillade ändå hettan och att Libk spelmässigt stod upp på ett helt annat sätt än i första mötet.

– Det är slutspel och då ska det vara så här hett. Det byggs väl upp match efter match. Bara att hoppas att domarna kan stämpla in framöver också. De behöver vara mer konsekventa i bedömningen, sa Gillek.

Viktigt på måndag?

– Att vi från början är där med intensiteten och det fysiska spelet. När vi själva har bollen måste vi trycka oss in på mål med raka anfall. Då är vi jobbiga att möta.

Lagkaptenen Matej Jendrisak gjorde som vanligt både mål och mycket nytta. Några gånger grinade han illa och såg ut att få rejält ont i det sargade knäet, men kunde spela vidare.

– Det funkar, sa han efteråt.

Vad ska ni göra för att vända?

– Det är enkelt. Vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!