Linda tillbaka som ordförande för VIBK

Hon har varit engagerad i klubben i 15 Är. Nyligen blev det klart att Linda Södergren tilltrÀder som ordförande för Vimmerby IBK och gör sin andra sejour pÄ posten. "Föreningslivet ligger mig vÀldigt varmt om hjÀrtat", sÀger hon.

Linda Södergren har tagit över som ordförande för Vimmerby IBK.

Linda Södergren har tagit över som ordförande för Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-06-26 13:00

NÀr Vimmerby IBK höll Ärsmöte för knappt tvÄ veckor sedan tackade ordföranden Jens Carlsson för sig efter tvÄ Är pÄ posten och lÀmnade över ansvaret till Linda Södergren.

– Jens kĂ€nde att tiden inte riktigt rĂ€ckte till lĂ€ngre och det Ă€r inte lĂ€tt att rekrytera nytt folk till styrelser i föreningar i dessa tider. NĂ€r jag fick frĂ„gan om att ta över sĂ„ kĂ€nde jag att det var lĂ€ge att ta det ansvaret, sĂ€ger Linda Södergren som suttit med i VIBK:s styrelse sedan 2008 och har varit ordförande under ett par Ă„r tidigare.

PÄ Ärsmötet valde man Àven att dra ner antalet ledamöter frÄn Ätta till sex stycken.

– Vi Ă€r ett rutinerat gĂ€ng som varit med lĂ€nge sĂ„ vi kĂ€nner att vi kan hantera styrelsearbetet pĂ„ sex personer. Det kan vara enklare att fĂ„ med mer folk till olika arbetsgrupper sedan för det behövs verkligen ocksĂ„.

I den nya styrelsen Àr Camilla Kronstrand vice ordförande, Jörgen Djurstedt kassör, Ingrid Snickars sekreterare samt Ulf Johansson och Jari Levin ledamöter.

– Det Ă€r kul att vi har en jĂ€mstĂ€lld styrelse och det har vi haft och efterstrĂ€vat i flera Ă„r nu.

De senaste tvÄ sÀsongerna har pÄverkats av coronapandemin och dess restriktioner dÀr den senaste knappt hann att börja innan den stÀlldes in till slut. Det har medför stora konsekvenser för klubben.

– Det har frestat pĂ„ för ekonomin. Tidigare har vi haft stora intĂ€kter frĂ„n publiken pĂ„ matcherna och vi har Ă€ven tappat inkomster frĂ„n sponsorer och ett stort lotteri som vi brukar ha varje Ă„r. Tack vare att vi hade ett bra sparkapital innan pandemin sĂ„ har vi klarat oss ganska vĂ€l Ă€ndĂ„, men framöver mĂ„ste vi se över alla kostnader och anpassa verksamheten för att fĂ„ det att gĂ„ runt. 

Tror du att spelare och publik kommer hitta tillbaka till idrottshallen i höst?

– Kan vi bara komma igĂ„ng med verksamheten som vanligt i höst tror jag att suget finns bĂ„de för att spela och titta pĂ„ innebandyn, sĂ€ger Linda som Ă€r engagerad i fler föreningar Ă€n VIBK.

– Jag Ă€r med i valberedningen för SmĂ„lands Innebandyförbund. Jag sitter Ă€ven i styrelsen för Bullerby Cup och sĂ„ hjĂ€lper jag till och jobbar Ă„t Dackarna en del.

Varför Àr det ideella arbetet sÄ viktigt för dig?

– Det Ă€r sĂ„ roligt att trĂ€ffa folk och vara med och se till att det finns idrott för ungdomarna och bra seniorlag för dem att se upp till.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!