Linköping vände 1-4 till 11-4

Knappt halvvägs in i bortamatchen mot Sirius i söndags var Linköping IBK i underläge med 4-1. När slutsignalen ljöd stod det 11-4 på resultattavlan i gästernas favör. - Det var helt otroligt. Jag sa till min kollega vid 4-1 att det här är kört, men så vände allt sista halvan av matchen och vi vinner den med 10-0. Helt sjukt, säger Johan Astbrant.

Johan Astbrant fick se sitt Linköping vände 1-4 till 11-4 mot Sirius.

Johan Astbrant fick se sitt Linköping vände 1-4 till 11-4 mot Sirius.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2017-11-13 12:50

Det brukat heta att allt kan hända i idrottens värld och att det gäller att kämpa hela vägen fram till slutsignalen. Ett bevis på det kom alltså i Uppsala i söndags i mötet mellan Sirius och Linköping i innebandyns Superliga.
Vimmerbysonen Johan Astbarnt bevittnade det hela från första parkett i egenskap av tränare för Linköping.
- Vi började inte alls bra och var i underläge med 4-1 knappt halvvägs in i matchen. Siffrorna kunde ha varit betydligt större om inte vår målvakt Robin Laakso gjort några kanonräddningar. I det läget sade jag till min kollega att det här är kört. Nu gäller det bara att släcka branden och hålla nere siffrorna, berättar Johan Astbrant.

Självmål
Då fick Linköping oväntad hjälp av Sirius som gjorde ett klockrent självmål och gav Linköping kontakt vid 4-2.
- Det var precis vad vi behövde då. En av deras spelare har bollen framför eget mål och missar en dragning och tappar in bollen i egen kasse. Det är förstås mycket tur, men samtidigt resultat av något vi tryckt på under träningarna på sistone. Att sätta press högt upp och börja försvara redan i anfallszon. Det är skönt för grabbarna att se att det ger resultat.
Självmålet blev alltså startskottet på den historiska vändningen som fortsatte med att Linköping var i ledning med 6-4 efter två perioder. I tredje perioden blev det dessutom ytterligare fem mål framåt för Linköping som därmed vände en förlorad match till en solklar triumf.

Kastade om rejält
- Sista halvan av matchen kastade vi om totalt i formationerna. Jag tror inte att vi hade samma femma på banan mer än ett byte resten av matchen. Den metoden kan många gånger slå fel då spelare som är vana att spela med varandra blir besvikna och sänks, men den här gången svarade alla på rätt vis, knöt näven och bara körde över dem, säger Johan Astbrant som varit med om liknande upphämtningar tidigare.
- Så sent som i början av den här säsongen gjorde vi 7-1 i sista perioden hemma mot Mullsjö och vände 4-6 till 11-7. Sedan kommer jag ihåg en del klassiska vändningar från tiden i Vimmerby. Jag tror det var mot Partille hemma vi låg under med 5-0, men lyckades vända och vinna med 6-5. Men det var ju på en lite annan nivå. Att göra det i dagens Superliga är en helt annan grej.

Hektisk period
Nio omgångar in i Superligan ligger Linköping femma i serien. Mycket kan dock hända den närmaste tiden då sju matcher väntar inom loppet av tre veckor.
- Det blir tätt mellan matcherna nu ett tag. Vi har bland annat topplagen Storvreta och Falun hemma de två kommande onsdagarna. Det blir nästan som ett litet slutspel. Det gäller att vara med på noterna och skaffa oss ett bra läge.
Linköpings andra Vimmerbykille Jesper Alm har inte varit tillgänglig för spel på sistone, men väntas snart vara tillbaka i laget.
- Han står på skadelistan för dagen efter att ha haft problem med en fot. Han behöver nog någon vecka till på sig innan han är spelklar och det behövs bredd i truppen nu när en intensiv period med matcher väntar, säger Astbrant.

 





Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!