Blev mästare i kavaj – Rimforsa tillbaka i tvåan

Mästare i kavaj. Nästan i alla fall. Rimforsa IF har säkrat uppflyttning till division 2 igen och slipper ett dramatiskt avgörande på lördag. "Det är så skönt att vara tillbaka i tvåan. Det är där vi hör hemma", säger tränaren Viktor Sandborg.

Rimforsa blev mästare i kavaj och slipper spela med press i sista omgången på lördag.

Rimforsa blev mästare i kavaj och slipper spela med press i sista omgången på lördag.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-15 19:39


Tränaren och några av spelarna i laget var på plats i Valkebohallen i tisdagskväll och följde toppmötet mellan Bergs IK U-lag och Linköpings AIS. De fick se en svängig drabbning där Linköping ledde med 2–0 efter första och hade 6–4 i upptakten av tredje. När hemmalaget vände och vann stod det klart att Rimforsa blev lite av mästare i kavaj.

– Det var en riktigt spännande match att följa och kul att resultatet gick med oss. Nu har vi säkrat uppflyttning till division 2 och kan spela utan press i sista matchen borta mot Solfjäderstadens U-lag på lördag.

Seriesegern är i praktiken också klar. Berg behöver nämligen ta in 3 poäng och 51 plusmål i den avslutande omgången.

– Utgångsläget är gynnsamt.

undefined
Lagkaptenen Anton Söderback får en symbolisk segerkavaj av lagets skyttekung Kim Thörnkvist.

Den troliga seriesegern blir den andra i rad för Rimforsa. De vann division två ifjol, men valde då att avstå platsen i ettan och istället börja om i trean.

Hur skönt är det att ni lyckats resa er på det här viset?

– Jätteskönt. Efter några missar i början av säsongen har vi 15 raka segrar och har gjort över tio mål i snitt per match. Det visar att vi förtjänar det här. Vi har ett bra lag som hör hemma i tvåan.

På onsdagskvällen tränade laget som vanligt. Förutom lite extra "gofika" till kaffet i form av både kakor och bullar så firades det inte något speciellt.

– Guldfesten får vänta tills efter matchen på lördag, säger lagkaptenen Anton Söderback som gläds åt att få fira en serieseger för andra säsongen i följd.

– Efter det tråkiga efterspelet ifjol när vi valde att avstå platsen i ettan så har målet varit att ta sig tillbaka till tvåan så snabbt som möjligt. Vi har jobbat hårt för det och det är skönt att vi lyckades.

Lagets poängkung Kim Thörnkvist är också imponerad av lagets förmåga.

– Det är inte alla som spelare får vara med och vinna en serie. Vi har gjort det två år i rad nu. Det börjar bli en bra vana.

För hans egen del finns det en särskild anledning att ösa på och jaga mål och assist i lördagens match mot Solfjäderstaden U. Hans 30 mål och 19 assist räcker i nuläget till en andraplats i seriens poängliga.

– Jag ska ösa på så gott det går, men det kan bli tufft. Jag måste göra fler poäng än Kolmårdens Robin Angström. De möter bottenlaget Mjölby som vi slog med 33–3 senast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!