Bra läge för Rimforsa efter ny seger

Det blir en rafflande slutstrid i innebandytvåan. Rimforsas läge att vinna serien förbättrades rejält då laget vann (8–4) borta mot Linköpings IBS, samtidigt som Finspång förlorade.

Segerjubel. Kim Karlsson i mitten av bilden gjorde tre av målen när Rimforsa vann.

Innebandy2022-03-06 20:01

RIF fick en smakstart på matchen med tre snabba mål: Tobias Claesson, Anton Söderback och Kim Karlsson. Då hade vi inte spelat ens fyra minuter (!). Sen blev det lite motigare målmässigt 1–4 efter första perioden blev till 1–5 när andra akten var över. I den sista slog Kim Karlsson till med två viktiga mål och avgjorde definitivt.

Vad avgör till er fördel?

– Vi är sylvassa i kontringarna och sårar dem där. Sen gör vi långt ifrån vår bästa match. Det blir mycket kamp, men jag tycker ändå inte att det är något snack. Vi vinner rättvist, sen vill man alltid ha mer som tränare, säger tränaren Johan Tillmar.

Eftersom Finspång föll hemma mot toppkonkurrenten KFUM Norrköping är Rimforsa nu bara två poäng bakom serieledande Finspång. Ett Finspång som dessutom har en match mer spelad.

– Känns skönt. Vi har ett bra läge inför slutfasen inför serien. Sen ser vi hur långt det räcker.

Tillmar ger beröm till Joakim Claesson, Kim Karlsson och Anton Söderback.

Rimforsas mål:

Första perioden: 0–1 (01.37) Tobias Claesson (Marcus Karlsson), 0–2 (02.43) Anton Söderback (Jonas Karlsson), 0–3 (03.51) Kim Karlsson (Tobias Claesson), 1–4 (17.23) Marcus Karlsson (Jacob Sigfridsson).

Andra perioden: 1–5 (35.29) Anton Söderback (Simon Eugén).

Tredje perioden: 1–6 (49.05) Kim Karlsson (Marcus Karlsson), 1–7 (51.42) Kim Karlsson (Simon Sverre), 3–8 (58.13) Jacob Sigfridsson).