VIBK inleder samarbete med Ariel

Vimmerby IBK inleder ett samarbete med division 3-klubben IF Ariel på herrsidan. "Det känns väldigt bra", säger Ola Passmark i VIBK:s sportgrupp. Dessutom har man gjort klart med den första spelaren som kommer att ha dubbellicens.

Vimmerby IBK kommer att ha ett samarbetsavtal med IF Ariel kommande säsong.

Vimmerby IBK kommer att ha ett samarbetsavtal med IF Ariel kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-07-05 19:14

Division 2-klubben Vimmerby IBK kommer under kommande säsong att ha ett samarbetsavtal med Kristdalalaget IF Ariel, som 2023/2024 är nykomlingar i division 3.

Det meddelar VIBK i ett pressmeddelande under onsdagen.

– Det känns väldigt bra. Ariel är en spännande klubb med väldigt många trevliga människor och många duktiga, ambitiösa spelare som nu också kan få möjlighet att testa på spel högre upp samt att vi också kan hjälpa Ariel på olika sätt åt andra hållet, säger Ola Passmark, som ingår i VIBK:s sportgrupp, i pressmeddelandet från klubben.

Vimmerby IBK har också ett lag i division 3 den kommande säsongen.

Senare på kvällen gick VIBK ut med att man knutit till sig den 18-åriga målvakten Alexander Adolfsson (-05) via dubbellicens, från just samarbetsklubben IF Ariel. Han kommer utgå från Ariel men ska träna kontinuerligt med VIBK samt vara aktuell för matchspel.

– Vi har haft ögonen på Alex i flera säsonger och det känns bra att vi kunde få till denna lösning där han får möjlighet att både spela för Ariel och få prova på spel i division 2. Det är en väldigt talangfull målvakt på alla sätt och en bra kille, som ökar på konkurrensen på målvaktsposten, säger huvudtränare Alexander Pettersson i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!