VIBK upp i topp efter överkörning: "Kul att se"

Vilken målkavalkad! Vimmerby IBK gjorde 19 mål borta mot Sandbäckshult och är nu nya serieledare i en haltande division 2-tabell. "Det är angenämt att vara med där uppe bland topplagen", säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Nelly Passmark, till vänster, gjorde fem av VIBK-målen i storsegern mot jumbon.

Nelly Passmark, till vänster, gjorde fem av VIBK-målen i storsegern mot jumbon.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-01-08 13:30

Vimmerby IBK:s damer mot jumbon Sandbäckshults IBK. Inte skulle väl lördagens match i Krungårdshallen i Mönsterås kommun kunna bli spännande?

Nej, inte alls. VIBK gjorde jobbet och hade avgjort matchen redan efter den första perioden, när man gick in till paus med en 7–1-ledning.

– Vi dominerade stort och höll till i deras zon hela tiden under nästan 60 minuter, berättar tränaren Micael Nilsson.

Till slut kunde man räkna hem tre poäng och 19 gjorda mål. För hemmalaget stannade det vid ett mål.

– Sandbäckshult var inte helt ofarliga, utan slog lite långbollar och gick på kontringar. För oss gällde det att vara noggranna i anfallet, vilket vi var i stora delar av matchen, säger Nilsson.

Risken finns att man slappnar av när det rinner i väg. Hur gjorde ni för att kunna fortsätta ösa på framåt?

– Vi satte upp lite delmål som vi jobbade mot och det var kul att se hur tjejerna tog sig an uppgiften. På så sätt fanns det hela tiden en morot och nya mål att jaga. Nyckeln var precision och noggrannhet.

Härnäst väntar ett hett derby för VIBK, när Westerviks IBK kommer på besök. VIBK är nya serieledare, i en haltande tabell.

– Det är angenämt att vara med där uppe bland topplagen.

Nelly Passmark gjorde fem av målen, medan Emma Sjökvist gjorde fyra. Övriga mål gjordes av Sofia Söderlund 3, Tess Fridh 2, Alva Gustafsson 2, Minea Snickars, Stella Milton och Emmy Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!