Lokala talanger i Team Sweden

Tre lokala innebandytalanger har spelat en cup med Team Sweden mot internationellt motstånd i Uppsala den gångna helgen.

Elliot Kronstrand spelade med Team Sweden i helgen.

Elliot Kronstrand spelade med Team Sweden i helgen.

Foto: Privat

Innebandy2018-07-30 13:37

Bäst gick det för Tess Fridh som spelar i Vimmerby IBK:s F03-04-lag till vardags. Hon ingick i Team Sweden F04 Yellow som gick obesegrat genom gruppspelet och även vann semifinalen innan det blev förlust i en jämn final med 2-1 mot Team Sweden F03 Blue.

– Det var väldigt häftigt att få spela med och mot så himla många duktiga spelare. Det märks verkligen att alla brinner för innebandy och vill satsa på att utvecklas och lära sig. Det var kul att vi lyckades gå hela vägen till final, men där var 03-laget bättre och vann rättvist, säger Tess Fridh som noterades för två mål och en assist totalt under turneringen.

I Team Sweden P04 Yellow deltog både Noa Karlsson från Västervik och Elliot Kronstrand från Vimmerby. Laget började med två förluster i gruppspelet, men avslutade med tre raka segrar. Det räckte inte till final, men Elliot Kronstrand var ändå nöjd med helgen som helhet.

– Vi var inte riktigt på tå i de två första matcherna, men sedan fick vi igång spelet och gjorde några riktigt bra matcher. Det var kul att få möta lag från både Finland och Schweiz, sa han.

Elliot Kronstrand svarade för två mål från sin position som center medan lagkamraten Noa Karlsson som är back noterades för två mål och tre assist totalt under turneringen.

Turneringen i Uppsala arrangerades av Selected Player som anordnar läger för innebandytalanger. I turneringen deltog lag med spelare från Sverige, Finland och Schweiz i åldrarna 13 till 16 år.

Tess Fridh spelade sju matcher med Team Sweden.
Tess Fridh spelade sju matcher med Team Sweden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!