Lottades in i Svenska Cupen: ”Fin morot”

Vimmerby IBK har lottats fram som vinnare av Smålandscupen och får chansen att spela Svenska Cupen. Där kan de få möta SSL-laget FBC Kalmarsund. ”Det blir en fin morot på försäsongen”, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

VIBK kan få möta Kim Nilssons Kalmarsund i Svenska Cupen.

VIBK kan få möta Kim Nilssons Kalmarsund i Svenska Cupen.

Foto: Peter Calen

Innebandy2021-06-02 10:45

Svenska Cupen i innebandy införs i år med anledning av att Svenska Innebandyförbundet fyller 40 år. Distriktsmästerskapet i Småland hann inte genomföras förra säsongen då den avbröts med anledning av pandemin.

Därför lottade förbundet fram vilka fyra lag från Småland som får chansen att delta i cupen.

– Vi lottades fram som etta och får tillsammans med Växjö IBK U, Hovshaga och Gnosjö chansen att spela första omgången av Svenska Cupen. Motståndet är inte klart än, men lottningen sker med regional hänsyn så det lutar åt att det kan bli Växjö U eller något av de andra lagen från Småland, säger Michael Elmér.

Den matchen avgörs i ett enkelmöte och spelas troligen i början av augusti. 

– Det ligger mycket i potten i den matchen då vinnaren kommer att ställas mot FBC Kalmarsund i andra omgången. Det vore givetvis en fin morot att ha att se fram emot under försäsongen att få möta dem. 

FBC Kalmarsund med världsstjärnan Kim Nilsson i laget har etablerat sig som ett av de absoluta topplagen i SSL de senaste säsongerna. VIBK kan få chansen att mäta sina krafter med dem i ett dubbelmöte där den första matchen avgörs 21:e augusti.

– Det hade varit kul att få rivstarta säsongen och välkomna lite publik till hallen igen med en sådan match. Det mesta av försäsongsträningen kommer att ske individuellt under sommaren och målet är att komma igång gemensamt den 2:e augusti.

Michael Elmér ser fram emot att spela Svenska Cupen.
Michael Elmér ser fram emot att spela Svenska Cupen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!