Lyckat läger med förre VIBK-tränaren: "Vill utveckla sporten"

Den tidigare förbundskaptenen Mikael Hill anordnade ett innebandyläger i Västervik. "Intresset har varit stort. 75 spelare har deltagit under tre fullspäckade dagar", säger Hill som inledde sin bana som tränare i Vimmerby IBK på 1990-talet.

Emil Nilsen intstruerar den äldsta gruppen inför en övning.

Emil Nilsen intstruerar den äldsta gruppen inför en övning.

Foto: Alexander Åhman

Innebandy2024-07-03 15:00

I början av veckan hölls ett innebandyläger i Sporthallen i Västervik. Skills FLRBL CAMP anordnades för första gången i Västervik. Det är den tidigare förbundskaptenen Mikael Hill som har det övergripande ansvaret. Lokalt i Västervik är det dock den tidigare WIBK-spelaren Moa Jakobsson som tillsammans med SSL-spelaren Emil Nilsen som är ansiktena utåt.

– Både jag och speciellt Moa har en stark koppling till Västervik, därav valet att testa att arrangera detta här. Vi vill få innebandyn att växa, berättar Nilsen när vi träffar honom mellan två träningspass.

Lägret har tre olika grupper. Ett för de yngsta barnen mellan tio och tolv år, ett för spelare mellan tretton och femton. Sedan har de också bjudit in spelare mellan åldrarna femton och sexton.

– Det har varit ett oerhört stort intresse och det glädjer mig. I de två yngre grupperna är det nästan bara lokala deltagare och det var tanken med det hela. I den äldsta gruppen så kom alla som vi valde att bjuda in. Det blir lite som en förberedelse för gymnasiet för dem, fortsätter Nilsen.

Nilsen hördes också tala engelska under vissa perioder när han förklarade övningar.

– Vi har en grabb från England här också. Hill har varit över för att kika lite på hur de arbetar där så vi valde att bjuda in honom.

Tidpunkten för lägret passar också perfekt då Swedish Floorball Open spelas under kommande helg. Skills FLRBL CAMP har anmält två lag. Lagen består då av spelare från den äldsta gruppen av deltagare och de kommer att delta i juniorturneringen som spelas onsdag och torsdag.

undefined
Det var mycket tävlingsmoment involverat i träningen.

– Spelarna fick frågan om de ville spela för oss där redan vid anmälan. Intresset var högt även där så vi anmälde två lag. Det blir intressant att se spelarna i den spelformen också.

Sedan Mikael Hill inledde sin bana som tränare i Vimmerby IBK på 1990-talet har han varit tränare för flera klubbar på SSL-nivå och var för ett par år sedan förbundskapten för herrlandslaget. Numera tillhör han Fagerhults organisation och satsar på olika former av träningsläger och individuella pass för såväl lag som enskilda spelare.

undefined
Den tidigare förbundskaptenen Mikael Hill har haft ett innebandyläger under tre dagar i Västervik.

– Det är vanligt förekommande i många andra sporter och jag har märkt av en efterfrågan för innebandyn med. Målet är att vi ska köra ett nytt läger i Västervik nästa sommar igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om