Styrkebesked av Rimforsa i toppmötet

Hur skulle Rimforsa ta sig an Åby borta i toppmötet – utan stjärntrion? Jo, tack. Det tog bara 15 sekunder. "Det var skönt att vi kunde få den starten", säger supersnabbe målskytten Jakob Lindström om sitt 1–0-mål. Och matchen, den vanns också (10–4).

Jakob Lindström satte ett supersnabbt mål borta mot Åby. Redan efter 15 sekunder nätade Rimforsaspelaren.

Innebandy2021-12-12 13:30

Rimforsa IF hade sju raka segrar i innebandytvåan inför den på förhand riktigt tuffa uppgiften borta mot Åby Ungdom.

Då fick de klara sig utan tre av sina bästa spelare: Tobias Claesson, Marcus Karlsson och Jacob Sigfridsson.

Och då går ni och vinner klart. Förklara:

– Vi ville verkligen vinna och visa att vi kunde göra det trots att vi hade flera bra spelare borta. Vi sa att andra får steppa upp nu, säger Jakob Lindström.

Nog blev det så alltid. Lindström angav tonen själv med sitt ledningsmål efter 15 sekunder.

Hur gick det till?

– Jag kommer faktiskt inte ihåg om vi vann tekningen eller inte. Jonas (Karlsson) fick alla fall tag på bollen på kanten och spelade fram mig. Jag sköt in den i bortre. Det var en härlig känsla.

Har du varit med om ett sånt snabbt mål någon gång tidigare?

– Jag vet inte, kanske. Men det var snabbt, haha.

Rimforsa spelade inspirerat och gick till den första periodvilan med 5–1 i ryggen.

Sen fick de svartvita det betydligt tuffare första halvan av mittperioden.

– De gjorde några mål där, vilket gjorde att vi tog timeout. Den fick vi bra betalt för, menar Lindström.

Jodå. Åby lyckades efter den inte göra något mer mål i matchen, utan fick se gästande Rimforsa gå från 4–5 till seger med 4–10.

Jakob Lindström tycker att vinsten var kanske den skönaste så här långt i serien. Rimforsa har alltså inte tappat en enda poäng, utan står på full pott efter åtta omgångar. Lyckas de förlänga den sviten även efter nästa helg, då tabelltvåan Finspång väntar hemma i Hackelhallen... ja, då har Rimforsa skaffat sig ett utmärkt läge inför andra halvan av serien.

Åby-RIF: 4-10

Första perioden: 0–1 (0.15) Jakob Lindström (Jonas Karlsson), 0–2 (8.26) Daniel Karlsson (Simon Sverre), 0–3 (11.34) Anton Söderback (Jakob Lindström), 1–3 (14.24) August Forsberg, 1–4 (15.11 Kim Karlsson (Adam Hjalmarsson), 1–5 (18.07) Adam Hjalmarsson.

Andra perioden: 2–5 (22.26) August Forsberg, 3–5 (27.37) Lukas Rondahl, 4–5 (28.52) Albin Rondahl, 4–6 (37.12) Daniel Karlsson (Simon Sverre), 4–7 (38.22) Kim Karlsson (Adam Hjalmarsson).

Tredje perioden: 4–8 (41.26) Anton Söderback (Kim Karlsson), 4–9 (49.55) Jonas Karlsson (Adam Hjalmarsson), 4–10 (57.33) Kim Karlsson (Adam Hjalmarsson).