Lysande period bakom VIBK-seger

Ett målvaktsbyte, Mathias Lennströms målsinne och en stark sistaperiod. Det var vad som låg bakom Vimmerby IBK:s seger i bortamatchen mot Öjaby (9-5). - Den tredje perioden var lysande från vår sida, tyckte tränaren Johan Astbrant.

Innebandy2009-12-07 07:29

Nästjumbon Öjaby vållade inte Vimmerby IBK några större problem - även om det var målmässigt jämnt i två perioder.
- Vi gjorde väl ingen riktigt bra match. De två första perioderna var inte mycket att vara glad över, men den sista perioden är jag jättenöjd med, då spelade vi sånt försvarsspel som vi ska spela, kommenterade VIBK-tränaren Johan Astbrant.

"Kändes ganska lugnt"
Men vi tar det från början med en förstaperiod som böljade fram och tillbaka. Vimmerby gjorde snabbt matchens första mål, Öjaby vände till 2-1 innan VIBK åter tog ledningen med 3-2. Det var dock Växjölaget som fick sista ordet i perioden genom kvitteringen till 3-3. Ett mål som kom redan efter tolv minuter och sju sekunder.
Tidigt i den andra perioden gjorde Mathias Lennström sitt andra mål för dagen (4-3). Hemmalaget vände till ledning igen innan Vimmerby via två mål kunde se till att ha ledningen med 6-5 inför den sista perioden.
- Vi jobbade och slet i de första perioderna, men var ändå inte riktigt där det hände. Trots att de ledde med 5-4 efter halva matchen kändes det ganska lugnt, vi förde matchen och hade dem där vi ville. Inför den sista perioden gjorde vi några korrigeringar och Öjabys ork tog slut, säger Johan Astbrant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!