Mäktig vändning av VIBK

Underläge med 0-5 efter 25 minuter. Men Vimmerby IBK tog sig i kragen - och besegrade jumbon Örlogsstaden med 8-6 (0-2, 2-3, 6-1). - En jätteviktig seger, säger spelande tränaren Jonas Friberg.

Jonas Friberg fullbordade VIBK:s vändning mot Örlogsstaden genom att göra 8-6 efter fint förarbete av Ricky Gustafsson. Han gratuleras av Victor Wall och Christian Streipel som också hade stor del i vändningen. Foto: Magnus Strömsten

Jonas Friberg fullbordade VIBK:s vändning mot Örlogsstaden genom att göra 8-6 efter fint förarbete av Ricky Gustafsson. Han gratuleras av Victor Wall och Christian Streipel som också hade stor del i vändningen. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2013-02-11 08:11


Det här var en match med två ansikten. VIBK var nära ett pinsamt praktfiasko mot seriejumbon Örlogsstaden. Efter 25 minuter ledde bottenlaget med 5-0.
Det var siffror som hemmalaget förtjänade. Första 25 minuterna bör vara det sämsta VIBK presterat under säsongen. Inget tempo, slarvigt passningsspel och inga offensiva idéer.
När VIBK dessutom började fuska med hemjobbet och övergav debuterande hemmakeepern Martin Jansson gick Örlogsstaden ifrån.

Blev ännu sämre
0-2 efter första var smickrande siffror för VIBK.
- Det var en kollektiv kollaps. Alla tror att någon annan ska göra det och vi vinner inte en närkamp. Sedan var de effektiva och gjorde det bra. Men 0-2 kändes inte så farligt, sa Friberg.
Många förväntade sig säkert en scenförändring i den andra perioden. VIBK gick ned på folk, men spelet blev ännu sämre.
Örlogsstaden kontrade in tre mål och var på väg mot sin blott andra seger för säsongen.
- Vi var missnöjda med första och gick ned på folk. Men det gick bara ännu sämre. Jag tänkte inte så mycket på siffrorna, utan på hur vi skulle kunna komma igång.

Femminutare vände
Men det kan svänga fort i innebandy.
Särskilt om det ena laget drar på sig onödiga utvisningar.
Mikael Blomberg satte 1-5 i powerplay och när sedan bortaspelaren Tommie Vadaszi ådrog sig en femminutare fick VIBK till slut igång spelet.
- Femman gör oss gott. Det är en nyckel. Vi fick tryck på dem och kände att de tappade i slutet av andra. Sen tog vi med oss det in i tredje.
- Utvisningen var inte så mycket att säga om. Vi fick svårt att värja oss och fick slita hårt på få spelare. Sedan satte VIBK in sitt tunga garde och de är bra, tyckte bortatränaren Lars Öhman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!