Målfest när HM IS säkrade kvalplatsen

Oj, vilken dramatik det blev i Furulundshallen i Mariannelund. Matchen mellan HM IS och Malmbäck slutade 10-10.

Senare i mars kommer HM IS kvala till division tre.

Senare i mars kommer HM IS kvala till division tre.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-03-07 09:17

Det är ett resultat som innebär att HM IS har säkrat en kvalplats till division tre.

– Det är jättekul, så klart. Men det var lite tråkigt att Malmbäck kvitterade när det bara återstod fyra sekunder. Annars hade vi gått upp i serieledning. Nu ligger vi fortfarande tvåa inför den sista omgången, säger tränaren Jimmy Risberg.

Är det någon skillnad på att komma etta eller tvåa?

– Det avgör vilket lag vi får möta i kvalet. Ettan ställs mot Grännas B-lag, medan tvåan får möta Södra Wättern från Jönköping. Känslan är att Södra Wättern är lite bättre, men det är svårt att säga.

Fredagens toppmatch i Mariannelund var en svängig historia där hemmapubliken (cirka 200) slets mellan hopp och förtvivlan.

– Det är uppenbart att vi har svårt för Malmbäck. De var ruskigt effektiva när vi bjöd dem på kontringslägen. Ett tag ledde de med tre mål i den andra perioden.

HM IS kom tillbaka.

Mycket tack vare andrakedjan med Gustav Stejdahl, Marcus Edgren och Rasmus Sandsborg. De gjorde tre snabba mål i början av den tredje perioden.

– Då var det ett ruskigt bra tryck i hallen. Även om vi tappade ledningen i slutet ska hela laget ha en stor eloge, säger Jimmy Risberg.

Han framhåller målvakten Simon Bowein och andrakedjan lite extra.

– Simon byttes in i den andra perioden och var riktigt bra. Han väckte hela laget med några kvalificerade räddningar.

Alla målskyttar: Gustav Stejdahl 3, Marcus Edgren 2, Robert Karlsson 2, Rasmus Sandsborg, Erik Stejdahl och Emil Sjökvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!