Målfest när Rimforsa krossade Åby IBK

Rimforsa hade inga problem med Åby IBK i division 3 Östergötland herr i innebandy, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-2 (5-1, 3-1, 4-0).

Rimforsa IF vann mot Åby IBK Ungdom U

Rimforsa IF vann mot Åby IBK Ungdom U

Foto: Montage

Innebandy2023-02-18 17:04

- En match som vi kontrollerar från början till slut. Vi spelar med rutin och ett frejdigt anfallsspel där Åby inte hänger med. I andra perioden har vi en liten svacka på tio minuter där vi spelar på lite små marginaler men sedan hittar vi tillbaka. Med lite mer effektivitet hade vi kunnat få med oss lite fler mål. Målen vi släpper in kommer från våra egna misstag. Plus till hela laget som hjälper varandra och håller det positivt hela tiden, kommenterade Rimforsas tränare Victor Sandborg efter matchen.

Rimforsa har nu tolv raka segrar. Åby IBK har sex förluster i rad.

Rimforsa var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 5-1.

Rimforsa tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 11.27 genom Daniel Karlsson, och gick upp till 7-1 innan Åby IBK svarade.

Segern skrevs tillslut till 8-2 för Rimforsa.

Rimforsa fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-2. Målen i sista perioden gjordes av Joakim Claesson, som gjorde två mål, Kim Thörnqvist och Niklas Sandborg.

Noterbart är att Marcus Karlsson gjorde ett mål för Rimforsa och fyra målgivande passningar, Arvid Borell stod för ett mål och två assists, Petter Melkersson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Niklas Sandborg gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med fyra omgångar kvar är Rimforsa i serieledning, och Åby IBK är på nionde plats.

Lördag 25 februari 16.00 spelar Rimforsa borta mot Ledberg U.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!