Många unga får chansen i VIBK:s första träningsmatch

Bergs IK borta. Det är vad som väntar för Vimmerby IBK i höstens första träningsmatch. – Kul att det drar igång nu, säger tränaren Jonas Friberg.

Redo för premiär. I kväll spelar Vimmerby IBK:s herrlag säsongens första träningsmatch. För motståndet väntar Bergs IK på bortaplan i Ljungsbro.

Redo för premiär. I kväll spelar Vimmerby IBK:s herrlag säsongens första träningsmatch. För motståndet väntar Bergs IK på bortaplan i Ljungsbro.

Foto:

Innebandy2017-08-25 08:00

Bergs IK lirar precis som Vimmerby i division två, men i Östgötatvåan.

– Vi brukar möta dem på försäsongen och många gånger är det jämna fighter mellan oss.

VIBK kommer ställa upp med ett ungt och vältränat lag.

– Killarna har legat i bra under sommaren. Vi har höjt träningsdosen jämfört med tidigare och de som har kunnat och velat har tränat fem gånger i veckan under ganska lång tid, säger Jonas Friberg.

Och träningen har gett resultat.

– Tester vi gjort under senare tid visar att alla spelare har förbättrat sig jämfört med tidigare tester. Det är fantastiskt roligt.

Vad kommer ni ställa upp med för lag mot Berg?

– Vi har lite frågetecken än. Några spelare saknas, däribland Mattias Kåhlman, Petter Leander och ett par killar som har match med Boston i fotboll. Alexander Johansson har problem med en tand och Johan Carlsson är också tveksam, sa Friberg innan torsdagens träning.

Nyförvärven från HM IS (Simon Nilsson och Alexander Pettersson) är däremot med, liksom unga killar som bland andra Samuel Gustafsson och Einar Karlsson, som får chansen att visa upp sig i A-laget.

Sedan finns förstås den fruktade anfallstrion Jonatan Green, Victor Wall och Kim Karlsson. Förra säsongen kom de etta, femma och sexa i seriens poängliga och skrapade tillsammans ihop 168 poäng.

Vad vill du se i premiären?

– Det kommer bli roligt att se var vi står. Vi har haft mycket fokus på försvarsspelet nu i början av säsongen och det kommer vi titta lite extra på i den här matchen.

Det blir ett delvis nytt VIBK som tar sig an säsongen. Flera spelare har som bekant lämnat klubben av olika anledningar: Hampus Svensson Starkenberg, Jonas Elofsson, Adam Jacobsson, Martin Tedborn, Anton Isaksson, Jonas Friberg och förmodligen även Ricky Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!