Många vill se WIBK

Westerviks IBK:s publiksiffror har stigit markant de senaste åren. För tillfället har klubben det fjärde högsta snittet bland landets samtliga division ett-klubbar.

Innebandy2010-11-19 07:40

Listan är gjord av Innebandymagazinet. Och med ett publiksnitt på 281 personer placerar sig Westerviks IBK på 37:e plats i hela Sverige.
Warberg IC från Superligan är i topp med ett snitt på 1 755 personer. Bland Sveriges division ett-klubbar ligger WIBK på en fin fjärdeplats. Bäst snitt i division ett har IBK Alba med 415 personer. Övriga två lag före WIBK är Torshälla IBK och Arvika IBF. Detta innebär alltså att WIBK har mest publik i sin serie.

Lokala spelare lockar
Tränaren Michael Elmér gläds åt siffrorna. Enligt honom tyder det på att WIBK ligger i framkant i innebandysverige. Och lyfter fram ett antal faktorer som han menar har spelat in.
- Det första är simpelt, men medgång föder också intresse, säger han och fortsätter:
- Sedan tror jag också det spelar in att vi har mestadels spelare från närområdet i truppen.
Elmér tror också att lagets offensiva och frejdiga spel lockar folk tillbaka till Västerviks sporthall.
- Folk som gillar jämna matcher och många mål får valuta för entrépengen. Ibland smärtar det mig som tränare när det blir alltför många mål och senast mot Skövde var det en annan tränare som satt på läktaren, han undrade vad fan vi håller på med. Men publiken tycker det är underhållande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!