Marcus har receptet på tre poäng

Marcus Pettersson är Vimmerby IBK:s matkung. Inför nästan varenda hemmamatch fixar han käk åt flera av de andra spelarna. Han har receptet klart för sig som ska borga för tre poäng i måste-matchen mot Väckelsång i kväll: - Spaghetti och köttfärsås.

Marcus Pettersson hackar löken till köttfärssåsen som han hoppas ska ge VIBK kraft att ta hem segern mot Väckelsång ikväll. Foto: Magnus Strömsten

Marcus Pettersson hackar löken till köttfärssåsen som han hoppas ska ge VIBK kraft att ta hem segern mot Väckelsång ikväll. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2012-03-02 07:22


Det där med spaghetti och köttfärsås är nu ingen ovanlig meny när det gäller att förbereda VIBK-spelarna inför matcherna:
- Jag bjuder alltid på det. Killarna gillar det. Det var bara Lennström (Mathias) som ville ha en specialare när han spelade, köttfärssås utan champinjoner.
I eftermiddag kommer fem-sex lagkamrater på besök hos Marcus Pettersson för att fylla på kolhydratdepåerna med spaghetti. Han hoppas att det ska ge dem och honom själv extra krafter.
Det kan behövas. I potten ligger ett nytt kontrakt i division två.
- Tar vi minst en poäng vi så är det klart. Då spelar vi i tvåan nästa säsong, annars finns risk att det blir kval.

Vill ha revansch
Just så raffinerat är det.
VIBK ligger med två omgångar kvar på sjätte plats, som ger fortsatt spel i division två. På placeringen bakom hittar vi Väckelsång, fem poäng sämre och just nu på kvalplats.
- Det är surt egentligen. Det är fel att seriesystemet är uppbyggt på det här viset. Att komma sjua och ändå riskera att åka ur känns mycket konstigt, menar Väckelsångs tränare Ola Karlsson.
Han vill se sitt lag göra en betydligt bättre match än när de senast mötte Vimmerby (3-10):
- Usch, det var inte alls bra från vår sida. Nu vill vi ha revansch.
VIBK-tränaren Mathias Westerling-Jansson var desto nöjdare med den insatsen:
- De var då det vände för oss. Vi bytte taktik och satte hög press med båda femmorna. Sedan dess har det varit ett lyckosamt spelsätt, förutom i de två senaste matcherna då vi inte presterat på topp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!