Marcus sätter skräck i försvaren

Marcus Johansson nämns med allt större respekt i innebandysverige. Ta en titt i statistiken så förstår ni varför. Med 25 mål och nio assist är han elva i poängligan och femma i skytteligan. - Jag har hållit en minst lika bra nivå som förra säsongen, om inte bättre. Det är ett kvitto på att jag har etablerat mig på den här nivån, säger "Marcus "Bulla" Johansson.

Marcus "Bulla" Johansson är en av Linköpings nyckelspelare i kampen om en slutspelsplats. Under säsongen har han satt skräck i många motståndarförsvar. Foto: Torbjörn Allvin

Marcus "Bulla" Johansson är en av Linköpings nyckelspelare i kampen om en slutspelsplats. Under säsongen har han satt skräck i många motståndarförsvar. Foto: Torbjörn Allvin

Foto:

Innebandy2012-02-08 07:29


Förra säsongen var Linköpings IBK den stora överraskningen i Superligan. Som nykomling tog man sig till slutspel och störde storfavoriten Warberg i kvartsfinalen.
En lika stor överraskning var Marcus "Bulla" Johansson, Kisakillen som började sin innebandykarriär i Rimforsa IF. 37 poäng (28+9) på 26 matcher var hans facit förra säsongen. Nu står han på 34 poäng när sex matcher återstår.
- Min utveckling har varit stadigt pekande uppåt. Det var inget jag trodde för några år sedan, att jag skulle bli en etablerad spelare och dessutom poängkung i Superligan, konstaterar Marcus Johansson.

Poäng i 19 matcher
Linköpingsspelaren är sylvass i boxen och det är också därifrån han gör sina flesta mål.
- Ja, där är jag giftig och jag har ett ganska snabbt skott. Däremot borde jag utnyttja min snabbhet bättre, ibland håller jag till för mycket i slottet.
Ett bra bevis på "Bullas" framfart i Superligan är att han gjorde minst ett poäng i de 19 (!) första omgångarna, innan han gick poänglös från matchen mot Umeå.

Vill till landslaget
Med en så stark säsong bakom sig kan man ställa frågan: Hur nära är Marcus Johansson en landslagsplats?
- Jag har inte hört något från landslagsledningen, men jag vet att de har kollat på mig och pratat med vår tränare. Att de har ögonen på mig är ett kvitto på att det har gått bra. Samtidigt är det bra spelare jag konkurrerar med.
Är det ett mål att spela i landslaget?
- Alltså, det är klart att jag skulle vilja ta en landslagsplats, säger Marcus med en drömmande blick. Och fortsätter jag att prestera så kanske chansen dyker upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!