Marcus vill göra "en AIK"

AIK svarade för en jätteskräll i ishockeyns slutspel genom att slå ut HV71. Ska Linköping IBK avancera från kvartsfinalen mot suveräna seriesegraren Warberg krävs något liknande. - Det är ett fantastiskt lag, men det är klart jag tror att vi kan gå vidare, säger LIBK:s skyttekung Marcus Johansson.

Innebandy2011-03-17 07:22

Den snart 25-årige Kisakillen har en fantastisk säsong bakom sig:
? Laget var nederlagstippat - men tog sig till slutspel. Kvartsfinalspelet inleds borta mot Warberg i kväll.
- Det ska bli jäkligt roligt, att gå till slutspel var egentligen inget som vi hade räknat med. Nu får vi möta Warberg och det är lite av innebandyns Mecka, det kommer att bli bra drag där nere.

28 målMarcus Johansson, som inför den här säsongen aldrig tidigare hade spelat i Superligan, har svarat för 28 mål på 26 matcher. Med det är han klart bäst i Linköping och sjua i hela ligan. Bäst är AIK:s Kim Nilsson med 44 fullträffar.
- Det är alltid svårt att veta hur man kommer att klara sig i en högre serie. Jag fick göra mål redan i den andra matchen och det gav mig självförtroende. Att det har gått så bra är en överraskning för mig. Jag har gjort fler mål den här säsongen än vad jag gjorde i division ett förra säsongen. Att få hänga 28 baljor och vara med bland de stora i toppen av skytteligan är riktigt bra.
? Som om inte ovanstående vore nog. Nyligen blev han också utsedd som en av åtta kandidater till att bli Årets rookie. Två av konkurrenterna spelar för övrigt också i Linköping, Martin Karlsson och Anton Karlsson. Vinnaren presenteras i samband med SM-finalen i Malmö.
- Riktigt roligt att vara nominerad. Det är ett kvitto på att det har gått bra, säger Marcus Johansson, som inte ser sig som någon favorit till att få priset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!