Mästarbacken fick avsluta karriären med serieseger

Rimforsa tappar sin poängstarkaste back till kommande säsong. "Seriefinalen mot Finspång blev min sista match", säger Jacob Sigfridsson som väljer att sluta på topp.

Jacob Sigfridsson gjorde sin sista match för Rimforsa i söndags och fick sluta på topp.

Jacob Sigfridsson gjorde sin sista match för Rimforsa i söndags och fick sluta på topp.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-03-23 09:00

Den 26-årige Linköpingskillen med SSL-meriter har spelat totalt tre säsonger i Rimforsa. Den gångna säsongen gjorde han 12 mål och 18 assist som back på tolv matcher. Nästa säsong kommer han inte att spela vidare i RIF.

– Jag var inställd redan innan säsongen på att den här skulle bli min sista. Känslan nu är att jag inte kommer att spela alls framöver, säger han.

Att Rimforsa lyckades ta hem den dramatiska seriefinalen mot Finspång i söndags och ta steget upp i division ett blev därmed en perfekt avslutning.

– Det var en fantastisk känsla att få sluta på topp. Jag unnar verkligen Rimforsa som förening den här framgången så otroligt mycket. De har kämpat i flera år för det här och det har varit jätteroligt att få vara med på den här resan.

Hur var det att spela matchen i söndags?

– Det var verkligen en berg- och dalbana. Vi hade ändå styrkan att våga vara bäst när det gäller. Rätt spelare klev fram när det behövdes, men samtidigt var segern en riktig laginsats.

Hur tror du att Rimforsa klarar sig i division ett?

– Det är lite för tidigt att säga egentligen. Får de behålla truppen och förstärka lite så har de alla möjligheter att etablera sig, säger Sigfridsson som inte kommer att släppa kontakten helt med spelarna i laget och folk i föreningen i framtiden.

– De kommer att möta många lag från Östergötland i serien kommande säsong, så jag ska se till att vara med och stötta från läktarplats så ofta jag kan.

Jacob Sigfridsson har haft en viktig roll som back i Rimforsa den gångna säsongen.
Jacob Sigfridsson har haft en viktig roll som back i Rimforsa den gångna säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!