Brorsson om rivaliteten: "Alltid varit mycket hets"

Hur går egentligen snacket inför onsdagkvällens heta derby mellan Craftstaden och Vimmerby? Jo, från VIBK-håll är det bara en sak som gäller: "Tre poäng", säger den assisterande tränaren Alexander Pettersson.

Alexander Pettersson, Adrian Brorsson och resten av Vimmerby IBK står inför en mycket viktigt match mot Craftstaden.

Alexander Pettersson, Adrian Brorsson och resten av Vimmerby IBK står inför en mycket viktigt match mot Craftstaden.

Foto: Haris Dreco/Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-16 09:00

Vimmerby IBK och Craftstadens IBK har fått kriga i botten av division 1-tabellen den här säsongen. VIBK:s chanser till nytt kontrakt lever fortfarande och är betydligt större än Craftstadens.

Rent spelmässigt har VIBK också visat upp en stigande formkurva på sistone. Det tycker också Adrian Brorsson, som så många andra gjorde en bra match hemma mot Bergs IK senast. Tyvärr för deras del blev det ändå förlust (7–9).

– Jag tycker att vi förtjänade att få med oss poäng från den matchen. Vi har spelat upp oss ordentligt och det har känts bättre och bättre, säger Brorsson.

Det var just Craftstaden han lämnade för att återvända till Vimmerby IBK förra säsongen. Nu står han och VIBK inför en måstematch mot hans gamla lag.

– De (Craftstaden) kommer göra allt i sin makt för att stoppa oss. Vi måste verkligen vara på tårna, menar han och understryker rivaliteten som finns mellan lagen.

– Historiskt sett har det alltid varit mycket hets mellan oss. Så var det också senast vi möttes. Det blir en speciell match på många sätt, men framför allt ska det bli riktigt kul att spela.

undefined
Adrian Brorsson ser fram emot derbyt mot sitt gamla lag.

Alexander Pettersson är assisterande tränare i VIBK. Han är tydlig inför derbyt:

– Det är bara tre poäng som gäller. Det låter kanske klyschigt, men så är det. Vi måste vinna. Snaran dras åt mer och mer för varje match vi inte tar poäng. Samtidigt kan jag tänka mig att Craftstaden har som sista mål att få med oss ner i division två också.

Vad blir viktigast för er?

– Jag tycker att vi är ett betydligt bättre lag idag än vad vi var när vi möttes i november. Sen kommer det säkert vara upptrissat när matchen drar igång och det gäller att vi inte drar på oss massa utvisningar. Vi är det lag i serien som tagit flest utvisningar, så det blir lika viktigt som i vilken annan match som helst.

VIBK kommer att byta målvakt till derbyt. Jesper Ahnfeldt fick chansen senast mot Bergs IK, men får nu släppa över ansvaret till Patrik Karlsson. Laget har annars ett ganska så gynnsamt truppläge.

– Kevin Rosén, Viktor Nilsson och Hugo Samuelsson är sjuka, så vi fyller på med Linus Hemmingsson och Thim Isaksson. Annars är alla redo för spel, säger Alexander Pettersson.

Vimmerby IBK meddelade under tisdagsmorgonen att John Pettersson förlängt sitt kontrakt med klubben. Den mångsidige liraren är klar för två nya år i klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!