Matchguide: VIBK mot Ariel – här är allt ni behöver veta

Elias Travtjenko bidrog med två viktiga mål på slutet för VIBK senast och är en av lagets hetaste spelare inför kvällens derby-

Elias Travtjenko bidrog med två viktiga mål på slutet för VIBK senast och är en av lagets hetaste spelare inför kvällens derby-

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-10-22 07:00

Vad: Vimmerby IBK–IF Ariel, omgång 4 av Division 2 Småland

Var: Idrottshallen, Vimmerby

När: Tisdag, 19:30

NOTERAT

  • Herre på täppan. Det har aldrig rådit något tvivel om tidigare att Vimmerby är det bättre laget än Ariel. När VIBK huserade i landets högsta serie på 1990-talet var innebandyn nästan inte uppfunnen i Kristdala. Genom årens lopp har klubbarna hållit till i olika delar av seriesystemet. Fram tills nu. Ariel har gått som en raket upp till tvåan och utmanar Vimmerby om att vara herre på täppen. Vilket lag som står överst i slutänden får vi en första ledtråd till ikväll.
  • Lirare med hög kapacitet. Att IF Ariel har den mest meriterade spelaren på planen ikväll råder ingen tvekan om. 29-årige Simon Zetterling har spelat i SSL för såväl Växjö som Kalmarsund och har dessutom gjort flera säsonger i Allsvenskan för Craftstaden och Karlstad. Nu är han hemma i Kristdala igen och har fört upp klubben genom seriesystemet. För två år sen svarade han för makalösa 50 mål och 67 assist på 19 matcher i division 4. Snacka om att VIBK-försvaret får se upp ikväll.

HÅLL KOLL PÅ

  • Elias Travtjenko. Agerade poängräddare för VIBK senast med två mål under matchens sista 30 sekunder som gav 6–6 mot Gransholm borta. VIBK föll sedan i förlängningen, men Travtjenko visade att han är tillbaka på allvar efter att ha missat senare delen av förra säsongen på grund av hjärtproblem. Han har potentialen att kliva som fram som matchvinnare i en kamp av den här digniteten.
undefined
Emil Johansson har spelat i Vimmerby IBK tidigare, men är numera en av Ariels hetaste spelare.
  • Emil Johansson. Har två säsonger i VIBK bakom sig och gjorde som bäst 30 mål och 10 assist i division 2 säsongens 2022/2023. Han var även en av de stora hjältarna för Ariel när laget tog steget upp i tvåan i våras. Då gjorde han totalt 33 mål och 21 assist på 14 matcher. Den avige högerskytten har både ett rappt skott och giftiga passningar som VIBK kommer behöva att se upp med.

SNACKET

VIBK-tränaren Ricky Svaxholm har just avslutat måndagskvällens träning och kan konstatera att läget i truppen ser bra ut inför derbyt mot Ariel.

– Det var flera spelare som var krassliga förra veckan, men ikväll var de flesta på plats. Casper Ekwall har problem med ett knä och kan inte vara med mot Ariel. Likaså Kalle Hjelmland som är skadad sedan tidigare. Sedan ska Philip Isaksson spela med Vetlanda på tisdagen, men däremot är Gustav Öhman och Robin Kristiansson tillgängliga, säger Svaxholm som inte kommer göra några större ändringar i laget.

– Det enda som är bestämt är att Jesper Ahnfeldt ersätter Hugo Miss i målet.

Hur blir det att möta Ariel i ett derby?

– Konstigt på ett vis, men samtidigt inspirerande. Vi har ju mött dem med B-laget ofta förut, men det blir en helt annan sak att möta dem i Division 2. Ariel har visat att de duger på den här nivån och har ett par riktigt vassa spelare. Det gäller att vi har koll på Simon Zetterling och Emil Johansson bland andra.

Sporten tog även ett snack med lagets skyttekungar Jonatan Green och Simon Zetterling inför derbyt. Läs mer om det HÄR.

VIBK-SIFFROR

Interna poängligan:

Jonatan Green 11 (4+7)

Elias Travtjenko 7 (4+3)

William Björngard 6 (3+3)

Elliot Kronstrand 5 (3+2)

ARIEL-SIFFROR

Interna poängligan:

Simon Zetterling 13 (4+9)

Emil Johansson 7 (4+3)

Adam Lergeborg 4 (4+0)

SENASTE MÖTENA

Klubbarna har aldrig mötts i A-lagssammanhang tidigare.

ÖVRIGA MATCHER

Växjö U–Ingelstad, Tenhult-Nässjö, Sävsjö-Gransholm, JIK I-Huskvarna, Karlskrona-Väckelsång

TIPSET

6–4

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!