Mathias Lennström är tillbaka för gott

Borta bra, men hemma bäst må vara en klyscha. Den stämmer ändå bra på Mathias Lennström, Vimmerbys IBK:s målspruta. Nu är han hemma igen efter en säsong i elitserielaget Färjestaden. - Nu stannar jag för gott, säger han med ett garv.

Innebandy2008-09-11 06:17

I ett VIBK som tappat flera tunga namn de två senaste säsongerna var Mathias Lennströms comeback exakt vad som behövdes för att ingjuta mod och hopp i A-laget igen, som åkte ur ettan. Alla lag vill ha naturliga målskyttar. I Mathias Lennström har Vimmerby fått en av de bästa i regionen - och kanske den bäste målskytten någonsin i klubbens historia i konkurrens med Jonas Friberg, Jonas Nyström och ytterligare någon.

Lockats av utmaningar
28-åringens karriär kan liknas vid något av en hoppjerkas. Han har lockats av nya utmaningar mest hela tiden - och funnit dem i Jönköping, Göteborg och Färjestaden. Där har han spelat elitserieinnebandy i samtliga orter - men ändå valt att komma hem till Vimmerby efter förhållandevis korta sejourer.
Är du är väldigt hemkär?
- Visst, jag trivs väldigt bra i Vimmerby, men det var inte alls någon självklarhet att vi (sambon Ammelie Åström-Karlsson) skulle flytta hem till Vimmerby igen. Jag trivdes väldigt bra i Kalmar, däremot var innebandyn ingen höjdare för mig.
- Det var likadant i Göteborg. Där trivdes jag också mycket bra. I Jönköping däremot var det väl lite sisådär. Jag var nog inte riktigt mogen för att flytta dit då, säger Mathias medan vi tar oss en kopp kaffe i lunchrummet på hans jobb i det nya affärsområdet i Vimmerby. Här, i butiken, har han ett passande jobb som säljare på sportavdelningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!