Mathias omöjliga uppdrag

Hopplöst läge? Ja, nästan. Mathias Westerling-Jansson har i det närmaste ett omöjligt uppdrag att försöka rädda kvar Jönköpings IK i Superligan. - Det är förstås jättetufft, säger han i bilen på väg till en ny träning i Jönköping.

Mathias Westerling-Jansson har inte lyckats vända skutan som tränare för Jönköpings IK i Superligan.

Mathias Westerling-Jansson har inte lyckats vända skutan som tränare för Jönköpings IK i Superligan.

Foto:

Innebandy2014-01-14 07:26


Mathias Westerling-Jansson hade en lyckad spelarkarriär i storlaget JIK. Efter många år är han nu tillbaka som tränare i klubben, sedan den förre tränaren fick sparken för en dryg månad sedan.
- Det är kul att få en sån här möjlighet. Jag kände ett sug efter att bli tränare igen och när det här dök upp var det inte så mycket att tveka på. Jag hade ingenting att förlora med tanke på tabelläget.

Följde inte matchenplanen
De långa milen mellan bostaden i Vimmerby och träningarna i Jönköping är inget som avskräcker, inte alls.
Värre är det väl med resultaten. Jönköping har inte heller under Westerling-Janssons ledning lyckats vinna under ordinarie tid.
- Jag var väldigt nöjd med hur vi spelmässigt genomförde de två första matcherna. Där hade vi lika gärna kunnat vinna. De två sista är jag inte alls nöjd med. Vi spelade inte som vi bestämt innan och följde inte alls matchplanen.
Med nio omgångar kvar att spela är Jönköping hjälplöst sist i tabellen med bara sex inspelade poäng. Upp till säker mark har JIK hela 14 pinnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!