Mathias slutar som VIBK-tränare

Matchen mot Craftstaden blev Mathias Westerling-Janssons sista som tränare för Vimmerby IBK. För den här gången. - Nu ska jag ta ett par års uppehåll, sen får vi se vad som händer i framtiden, säger Mathias Westerling-Jansson till vår tidning.

Innebandy2012-03-09 23:05

Mathias Westerling-Jansson har därmed avslutat sin tredje sejour som VIBK-tränare.
- Jag tycker att två år är rätt lagom och är ganska nöjd med vad vi har gjort. Vi har lyft upp många spelare som har gått från pojklagsinnebandy till att göra mycket poäng i division två. Det är roligt. Och det är det som gör det mest vemodigt att lämna nu, säger Westerling-Jansson.

Ljus framtid
Anledningen till hans beslut stavas tid och familj.
- Familjen ska få sin tid nu. När man åker hemifrån på grabbens födelsedag vid halv nio på morgonen och kommer hem vid halv nio på kvällen och dessutom har förlorat, då känner jag att nu får det vara bra.
Under de här två åren har Westerling-Jansson, tillsammans med Niclas Nilsson, byggt upp ett till stora delar nytt lag - med stor utvecklingspotential.
- Att killarna har utvecklats är det inget snack om. Och fler unga spelare är på gång. Det hade varit kul att hjälpa dem ta nästa steg, men allt har sin tid, säger Mathias Westerling-Jansson och nämner namn som Jesper Alm, Kim Karlsson, Victor Nilsson, Ricky Gustavsson och Alexander Pettersson.
Den nu avgående tränaren tror att VIBK går en fin framtid till mötes.
- Jag tycker att framtiden ser ljus ut. Men man får aldrig stanna upp utan måste jobba vidare för att utveckla alla delar i föreningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!