Moa Jakobsson blev målskytt på hemmaplan

För de flesta var träningsmatchen mellan Jönköpings IK och Endre IF inget speciellt. För Moa Jakobsson var det ingen vanlig match. Hon spelade inför sin gamla hemmapublik i Västervik och lyckades göra ett mål.

Moa Jakobssons Jönköping vann träningsmatchen mot Endre med 5-2. Foto: Jonatan Åhman

Innebandy2017-08-21 10:23

Fostrad i WIBK och sedan vidare till Jönköping för innebandygymnasium och spel i Jönköpings IK. Under söndagen var Moa Jakobsson tillbaka i Västervik.
– Det var verkligen hur roligt som helst. Att spela match och också att spela i Västervik inför släkt och vänner, säger 18-åringen.

Endre, som var det bättre laget i den första perioden och tog också ledningen. Sedan efter ungefär tolv minuter fick Moa bollen med ryggen mot målet. Hon vände bort sin försvarare och skickade in kvitteringen, till publikens stora jubel.
– Det var verkligen gött. Det var lite nervöst, det ska erkännas. Men inte så farligt, menar Jakobsson.

Ju längre matchen led, ju mer växte de rödklädda Jönköpingsspelarna. Landslagsspelaren Sara Steen gav visserligen ledningen åter till Gotlandslaget bara fem sekunder (!) in i andra perioden, en ledning man sedan höll perioden ut. Moa Jakobsson fick vila två minuter för tufft spel.
– Jag är lite överraskad, faktiskt, över hur bra vi spelade. Vi gjorde det vi hade kommit överens om.

Sedan i tredje växlade SSL-nykomlingen upp ordentligt. JIK kvitterade 33 sekunder in i perioden genom Alicia Zälle. Och 2:43 in gav Felicia Glad laget sin första ledning för kvällen. Glad prickade in två mål till och JIK vann matchen med 5-2.
– Extra kul när man vinner, säger Moa Jakobsson. Som är beredd att strida för sin plats i laget.
– Konkurrensen är stor men det är bra. Det är bara gå ut och visa på träning och match att man vill spela.

Nytt för i år i innebandyn är att alla matcher ska avgöras. Lagen hade gjort upp sinsemellan att oavsett resultat efter ordinarie tid skulle man spela en fem minuter lång förlängning, fyra mot fyra.

Med bara 17 sekunder kvar av övertiden satte Frida Eriksson bollen i mål för Endre. Efter övertiden slog man sudden-straffar för att ytterligare öva på nya moment.

Gabriella Strandberg målade för JIK medan Anna Moberg missade för Endre.