Nässjö – rena rama skräcken för VIBK

Vimmerby IBK har aldrig vunnit en bortamatch mot Nässjö IBF. På torsdag har man drömläge att bryta den sviten och ta sin första seger.

Det hala parkettgolvet. Kan det vara förklaringen till varför VIBK aldrig någonsin lyckats vinna borta mot Nässjö?

Det hala parkettgolvet. Kan det vara förklaringen till varför VIBK aldrig någonsin lyckats vinna borta mot Nässjö?

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-11-20 17:00

Det går som på räls för Vimmerby IBK. Laget toppar division två och formkurvan pekar spikrakt uppåt. Värre är det för torsdagens motståndare, Nässjö, som inte tagit en enda poäng i serien hittills och som ligger sist.
– Vi tittar inte så mycket på tabellen utan vi bryr oss mest om vår egna prestation, säger Alexander Pettersson, assisterande tränare i VIBK. 

Men även om VIBK är enormt favorittippade så finns det ingen risk för underskattning, menar Pettersson. Och det ska det nog inte finnas heller. Faktum är att Vimmerby IBK aldrig någonsin vunnit på bortaplan mot Nässjö. Under de fem senaste säsongerna som lagen mötts har VIBK förlorat varje bortamatch mot Nässjö.
– Det finns inga lätta matcher i serien. Är man inte fokuserad och gör det man ska så kan man förlora mot vilket lag som helst. Nässjö är väldigt "brunkiga" och lägger mycket bollar på kassen med trafik framför och man behöver inte vara så skicklig för att lyckas få in mål på så sätt, säger Pettersson.
Varför är det så svårspelat i Nässjö?
– Det är trångt i hallen och sen är det framför allt ett halt parkettgolv. Men det är lika för båda lagen, vi kan inte skylla på hallen. 

VIBK har hela laget tillgängligt och Ludwig Strömsten står i mål. 

VIBK:s bortamatcher mot Nässjö de senaste säsongerna: 18/19: 6–5 (förlust), 17/18: 6–5 e.f. (förlust), 16/17: 12–8 (förlust), 15/16: 9–6 (förlust), 14/15: 15–2 (förlust).

Vi liverapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se med start klockan 19:15. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!