Nästan allt är nytt i WIBK

Westerviks IBK generationsväxlar och kommer till spel med ett rekordungt lag i fredagens division tre-premiär borta mot Ariel. De flesta killarna i laget är födda mellan 1995 och 2001. – Det är ett något orutinerat lag, men killarna är å andra sidan entusiastiska och vill väldigt mycket med sin innebandy, säger nya tränaren Sandra Elmér.

Den här säsongen är det Sandra Elmér som tränar Westerviks herrar. På fredag är det premiär mot Ariel.

Den här säsongen är det Sandra Elmér som tränar Westerviks herrar. På fredag är det premiär mot Ariel.

Foto:

Innebandy2016-10-05 16:00

I stort sett alla gamla trotjänare är borta. Bland annat så har tunga namn som Peter Hirschman, Christian Klintorph och Magnus Karlsson skrivit på för IBF Antvarden. Så det är inte odelat negativt att WIBK ramlade ner i trean.

En generationsväxling av det här gigantiska slaget hade varit nästintill omöjlig att genomföra på division två-nivå.

Nära på samtliga i truppen skulle kunna läggas in i en faktaruta som nyförvärv på A-lagsnivå.

”Tjatar inte på någon”

– Det är några av de äldre som kommer och tränar lite då och då, till exempel Niklas Strömsten och Andreas Ohlsson. Men jag tjatar inte på någon, jag vill inte ha några omotiverade spelare och jag tar ut laget efter vilka som tränar bra, säger Sandra Elmér.

– Tyvärr kan inte Niklas Strömsten och Max Ernstson (bilden) vara med så mycket som de önskar på grund av jobb framöver, det är tungt tycker både jag och de själva, men jobbet måste givetvis få gå före.

”Tjusigt dilemma”

WIBK har ett ”tjusigt dilemma”, som Sandra Elmér uttrycker det.

Man har för många forwards och för få backar.

– Vi har till exempel bara två centrar, och vi jobbar på att skola om några backar till forwards, och det har fungerat bra, tycker jag.

– Jag märker av en viss nervositet i laget inför premiären. Ariel är ett storvuxet och manhaftigt lag, men även om våra killar är små och betydligt yngre och vi ska spela i en väldigt liten hall så ska vi nog kunna ge dom en match, avslutar den nya WIBK-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!