Full pott för VIBK: "Stabilt rakt igenom"

Vimmerby IBK gjorde inga större misstag och efter att Nässjö drog på sig ett matchstraff på slutet så kunde man sätta spiken i kistan. Seger med 8–3 var huvudtränare Alexander Pettersson väldigt nöjd med. "Vi har inga större dippar, det var stabilt", säger han.

Alexander Pettersson var nöjd med sitt lags insats.

Alexander Pettersson var nöjd med sitt lags insats.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-27 22:06

VIBK fick ett tidigt baklängesmål i fredagens bortamatch mot Nässjö. Men man skulle inte tryckas ner av det och vände snabbt på steken i den första perioden. 

– De har ledningen där det var lite oflyt för oss. Men vi låter oss inte påverkas av det och vi fortsätter bara köra på, säger Alexander Pettersson.

Och killarna agerade precis som Pettersson ville resterande av matchen. Efter att Vimmerby haft kommandot under en längre tid – gjorde Nässjö ett försök att komma tillbaka i den tredje perioden. Men efter man dragit på sig ett matchstraff på slutet så kunde VIBK avgöra med sitt starka powerplay. 

– De fick lite tryck på oss men det segern kändes aldrig hotad. Det var stabilt rakt igenom i 60 minuter och vi har inga större dippar. Vi spelar på ett moget sätt och är vassa i speciell teams. De är de största anledningarna till att vi vinner. 

Hur viktigt är det att ha ett bra powerplay och boxplay så här tidigt?

– Det är jätteviktigt såklart. Då ger man sig chansen att vinna flera matcher. 

POÄNG VIBK

Mattias Zeilon 1+3, John Pettersson 2+1 Viktor Wall 2+0, Jonatan Green 1+1, William Björngard 1+0, Elliot Kronstrand 0+1, Adrian Brorsson 1+0, Ricky Gustafsson 0+1, Elias Travtjenko 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!